Σαράντα κορυφαίοι Βρετανοί Εβραίοι καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Σαράντα κορυφαίοι Βρετανοί Εβραίοι καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Μερικά από τα πιο εξέχοντα και σεβαστά ονόματα Βρετανών Εβραίων ανησυχούν για το σχέδιο της ισραηλινής κυβέρνησης να προσαρτήσει τμήματα της Δυτικής Όχθης, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ.

Μεταξύ των περισσότερων από 40 υπογραφόντων μιας άνευ προηγουμένου επιστολής προς τον Ισραηλινό πρέσβη στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο Sir Ben Helfgott, ένας από τους πιο γνωστούς επιζώντες του Ολοκαυτώματος στη Βρετανία, οι ιστορικοί Sir Simon Schama και Simon Sebag Montefiore, ο πρώην συντηρητικός γραμματέας εξωτερικών Sir Malcolm Rifkind, ο δικηγόρος Anthony Julius, η φιλάνθρωπος Dame Vivien Duffield, ο επιστήμονας Λόρδος Ρόμπερτ Γουίνστον, η πρώην βουλευτής Luciana Berger, ο αρθρογράφος των Times Daniel Finkelstein, και ο συγγραφέας Howard Jacobson.

Η επιστολή τους προς τον Mark Regev, που εκφράζει «ανησυχία και προειδοποίηση κινδύνου» σχετικά με τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης συνασπισμού του Ισραήλ να επεκτείνει την επικράτειά της σε περιοχές της Δυτικής Όχθης, είναι η τελευταία ένδειξη αυξανόμενης ανησυχίας μεταξύ των Βρετανών Εβραίων για το αμφιλεγόμενο ισραηλινό σχέδιο.

Οι υπογράφοντες λένε ότι τις ανησυχίες τους «μοιράζονται πολλά μέλη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων πολλών από την τρέχουσα ηγεσία της, ακόμη και αν επιλέγουν να μην τις εκφράζουν».

Η επιστολή λέει: «Δεν έχουμε ακόμη δει ένα επιχείρημα που να μας πείθει, δεσμευμένους Σιωνιστές και παθιασμένους ειλικρινείς φίλους του Ισραήλ, ότι η προτεινόμενη προσάρτηση είναι ένα εποικοδομητικό βήμα. Αντ ‘αυτού, θα ήταν κατά την άποψή μας μια πύρρειος νίκη που θα εντείνει τις πολιτικές, διπλωματικές και οικονομικές προκλήσεις του Ισραήλ χωρίς να αποφέρει απτά οφέλη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter