Σάρας: «Άκουσε» την καρδιά του και επιστρέφει για… ανοικοδόμηση στο σπίτι του

Σάρας: «Άκουσε» την καρδιά του και επιστρέφει για… ανοικοδόμηση στο σπίτι του

Ο Σάρας Γιασικεβίτσιους επιστρέφει στον τόπο οπού λατρεύτηκε για να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα ξανά στο -ξεχασμένο για την ίδια- μονοπάτι των επιτυχιών.

Ένα σπουδαίο μπασκετικό μυαλό επιστρέφει στην Γη της Επαγγελίας του ή αλλιώς, το βουνό σμίγει ξανά με τον Μωάμεθ του!

Το νικητήριο καλάθι του Βιλντόζα στον τελικό της ACB έμελλε να αλλάξει άρδην την εικόνα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς το νέο κάζο της Μπαρτσελόνα ανάγκασε τους Καταλανούς να απομακρύνουν με συνοπτικές διαδικασίες τον Σλέτισλαβ Πέσιτς από την θέση του πρώτου προπονητή και να στραφούν με όλες τους τις δυνάμεις στην περίπτωση του Σάρας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός, παρότι βρισκόταν κοντά σε συμφωνία με την Φενέρμπαχτσε, προτίμησε να “ακούσει” την καρδιά του, δεχόμενος την πρόταση των Καταλανών για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Βαρκελώνη, την οποία και ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή, όταν ταξίδεψε εκεί λόγω υποχρεώσεων με τις μικρές εθνικές ομάδες της Λιθουανίας. Η επιθυμία του να ζήσει στην συγκεκριμένη πόλη ήταν δεδομένη και εν τέλει έγινε πράξη, όταν μεταπήδησε στους Μπλαουγκράνα από την Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Όντας παίκτης της Μπαρτσελόνα από το 2000 έως το 2003, ο Σάρας κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλα το στίγμα του στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, την όποια λάτρεψε, αλλά και στην οποία λατρεύτηκε όσο ελάχιστοι. Μπορεί η επιστροφή του ως παίκτης το 2012 να μην συνδυάστηκε με παρόμοιες δόξες, ωστόσο ήταν σίγουρο πως σε αυτή την σχέση δεν υπήρχε “αντίο” αλλά “εις το επανιδείν”.

Μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση, όντας παίκτης της Ζαλγκίρις, πήρε αμέσως θέση στο τεχνικό επιτελείο των Λιθουανών, δείχνοντας πως σύντομα θα έρθει και η δική του σειρά. Εν τέλει, έμελλε να περιμένει μόλις ένα χρόνο για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας του Κάουνας, την οποία και φρόντισε να μεταμορφώσει από την αρχή. Μέσα σε πέντε χρόνια κατάφερε να πανηγυρίσει ισάριθμα πρωταθλήματα Λιθουανίας και τρία κύπελλα, όντας επίσης τρεις φορές καλύτερος προπονητής του θεσμού. Βέβαια, η καθιέρωση ήρθε με τα κατορθώματα του εκτός συνόρων, όταν υπό τις οδηγίες του η Ζαλγκίρις των άκρως… ρεαλιστικών δαπανών κατατρόπωσε τον Ολυμπιακό και έφτασε για πρώτη φόρα μετά από 19 χρόνια σε Final Four!

Παρά τον αποκλεισμό της στον ημιτελικό από την Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η ομάδα του Σάρας κέρδισε μια θέση στην λίστα με τις… “σταχτοπούτες” του θεσμού, την ώρα που ο τεχνικός της βγήκε νικητής από ένα προσωπικό στοίχημα, αποδεικνύοντας πως μπορεί να θεωρηθεί ένας προπονητής της ελίτ.

Το μεγάλο βήμα ήταν σίγουρο πως θα έρθει, παρότι ο εκλεκτός ήταν ακόμα άγνωστος. Αφότου απέρριψε την προοπτική του ΝΒΑ, ο Λιθουανός είδε φέτος το καλοκαίρι την ευκαιρία να διαδεχθεί τον Ζοτς στην Φενέρ, προοπτική που έβλεπε με πολύ καλό μάτι, τουλάχιστον πριν 48 ώρες. Τότε, η Μπασκόνια του Ιβάνοβιτς άλλαξε τα πάντα και η Μπαρτσελόνα βρήκε μέσα από την αποτυχία μια μοναδική ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή.

Έπεισε τον πρώην αστέρα της να ηγηθεί μιας ομάδας που… τρομάζει, με μονάδες όπως οι Μίροτιτς, Χίγκινς, Ντέιβις (δικό του…δημιούργημα στην Ζαλγκίρις) και αισίως Καλάθη, ο οποίος αναμένεται να συνεργαστεί με έναν εκ των μέντορων του. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν το όλο πρότζεκτ θα οδηγήσει στα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, αν όχι με τον Σάρας τότε με ποιον;

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter