Σαρηγιάννης: Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης αλλά η άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου είναι πρόωρη

Σαρηγιάννης: Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης αλλά η άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου είναι πρόωρη

Πρόωρη χαρακτηρίζει ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης την άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου, παρά το γεγονός πως τα κρούσματα έχουν μειωθεί και είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης του δεύτερου κύματος του κορονοϊού στη χώρα. «Δεν μας παίρνει να μας ξεφύγει η πανδημία», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open TV.

«Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης. Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων στις ΜΕΘ και στους θανάτους. Είναι δύσκολη περίοδος λόγω των καιρικών συνθηκών», ανέφερε και ήταν αρνητικός και στο άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές. «Καταλαβαίνω ότι είναι ο στόχος να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά με τις ενδείξεις που έχουμε ανά περιοχή στη χώρα δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Θα βοηθούσε η αύξηση της τηλεργασίας».

Σχετικά με τις «κόκκινες» περιοχές, ο κ. Σαρηγιάννης είπε: «Είναι δύσκολη περίοδος για την Δυτική Αττική και την Κοζάνη, έχουν αρνητική δυναμική. Με ανησυχεί η Αιτωλοακαρνανία, αλλά δεν χρειάζεται αυστηρότερα μέτρα. Ίσως υπάρχει κάποια εστία, χρειάζεται περισσότερη ανίχνευση. Και στην Ξάνθη υπάρχει πρόβλημα αλλά όχι για εγκλεισμό».

Όσο για την απόφαση του lockdown εξήγησε: «Ξαφνικά εδώ και 10 ημέρες η καμπύλη από πτωτική σταθεροποιήθηκε, που οφείλεται στην αύξηση της δυναμικής σε αυτές τις περιοχές. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξεφύγει στην Αττική των 4 εκατ. πολιτών. Οι βιομηχανίες της Δυτικής Αττικής χρειάζονται περισσότερα τεστ και συσκευές απολύμανσης αέρα»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter