Σαρηγιάννης: Επικίνδυνο το δίμηνο Ιανουάριος, Φεβρουάριος – Πρόωρο να ανοίξουν τα σχολεία 7 Γενάρη

Σαρηγιάννης: Επικίνδυνο το δίμηνο Ιανουάριος, Φεβρουάριος – Πρόωρο να ανοίξουν τα σχολεία 7 Γενάρη

Αύξηση των κρουσμάτων αναμένει τις επόμενες ημέρες ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σε μεγάλα κέντρα όπως η Αττική κρούοντας το καμπανάκι για το επόμενο δίμηνο το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

O καθηγητής επισήμανε μιλώντας στο Open ότι εισερχόμαστε στο πιο επικίνδυνο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου λόγω καιρικών συνθηκών, καθώς υπάρχει η τάση οι χώροι να μένουν κλειστοί και να μην αερίζονται σωστά.

Εκτιμά ότι γύρω στις 7 Ιανουαρίου, τα κρούσματα θα κινηθούν κοντά στα 800. «Είναι ένας αριθμός καλός, αλλά αυτή η πτώση θα είναι πιο αργή πανελλαδικά» σημείωσε.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Ιανουαρίου, ο καθηγητής επισήμανε ότι θα είναι πρόωρο. «Αυτό θα δώσει το έναυσμα για μια αναζωπύρωση γιατί αυτό έχει να κάνει με την κινητικότητα των γονέων», ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ανοίξουν μετά τις 20 Ιανουαρίου. 

Τόνισε υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό όχι το πότε αλλά πιο πολύ το πώς θα ανοίξουν ξανά οι ανθρώπινες δραστηριότητες και πρότεινε τρόπους για να μειωθεί το ιικό φορτίο, όπως να υπάρξει περισσότερη τηλεργασία

Ο κ. Σαρηγιάννης, υποστήριξε ότι το ενδεχόμενο γρήγορης επιστροφής στην κανονικότητα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter