Σαρηγιάννης: «Δεν είμαστε στο τελευταίο μίλι της πανδημίας, όπως έλεγαν πολλοί» (Video)

Σαρηγιάννης: «Δεν είμαστε στο τελευταίο μίλι της πανδημίας, όπως έλεγαν πολλοί» (Video)
Φωτογραφία αρχείου

Σίγουρα δεν είμαστε «στο τελευταίο μίλι» της πανδημίας τόνισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σε τοποθέτησή του στον ΑΝΤ1, διαψεύδοντας εμμέσως τους ισχυρισμούς κυβερνητικών στελεχών, ακόμα και του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη, που είχε επιστρατεύσει την ίδια φράση πριν καιρό…

Για την ιστορία ο Κυρ. Μητσοτάκης έβλεπε «το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία» σε διάγγελμά του τον περασμένο… Φεβρουάριο.

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ τόνισε ότι σίγουρα δεν είμαστε «στο τελευταίο μίλι», όπως πολλοί έλεγαν, καθώς όπως είπε πρόκειται για «μαραθώνιο» και το σημαντικό είναι η διαχείριση.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη τα κρούσματα μπορεί να πάνε και πάνω από τα 5.449 που ήταν χθες, το πόσο εξαρτάται από το τι θα κάνουμε με τον εμβολιασμό και με τα μέτρα προστασίας, είπε.

Μάλιστα, πρότεινε να πάει το εμβόλιο στον πολίτη και όχι ο πολίτης στο εμβόλιο και να εμπλακεί στην προσπάθεια πειθούς και η τοπική κοινωνία.

«Η Πορτογαλία έφτασε κάποια στιγμή στα 10.000 κρούσματα. Τότε οι Πορτογάλοι φοβήθηκαν και πήγαν να εμβολιαστούν. Το θέμα είναι να μην φτάσουμε στο σημείο να φοβηθούμε κι εμείς αλλά να κάνουμε το εμβόλιο από ευθύνη», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Στο μεταξύ, ο Νίκος Τζανάκης μιλώντας και αυτός στον ΑΝΤ1, μιλώντας για τα εμβόλια υπογράμμισε ότι μετά τους 8 με 9 μήνες ή ακόμα και από τους 6 μήνες, ο άνθρωπος χάνει την εξουδετερωτική άμυνα που έχει φτιάξει από τον εμβολιασμό. Συνεχίζει όμως να έχει κάποια ανοσία, είπε.

Πρόσθεσε, δε: «χάνουμε την πρώτη γραμμή ανόσιας και είμαστε επιρρεπείς να νοσήσουμε, ωστόσο αλλάζει η πιθανότητα να νοσηλευτούμε». Για αυτό, όπως είπε, προτείνεται οι άνω των 60 ετών να κάνουν την τρίτη αναμνηστική δόση για περισσότερη προστασία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter