Σαρηγιάννης: Δεν θα έχουμε ποτέ ανοσία της αγέλης – Αποκλιμάκωση από τον Οκτώβριο

Σαρηγιάννης: Δεν θα έχουμε ποτέ ανοσία της αγέλης – Αποκλιμάκωση από τον Οκτώβριο

Για την ανοσία της αγέλης, καθώς και το πότε θα υπάρξει αποκλιμάκωση στα κρούσματα, μίλησε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Σαρηγιάννης είπε πως «πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε το 63% με 65% μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου».

«Αυτό σε συνδυασμό με τη φυσική ανοσία από τη νόσηση, θα φτάσει όχι για να έχουμε αποκλιμάκωση από μόνη της, δηλαδή να κάνουμε ανοσία της αγέλης, δεν θα έχουμε ανοσία της αγέλης ποτέ, αλλά θα είναι πιο διαχειρίσιμη η κατάσταση».

Ερωτηθείς για την Κρήτη, ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε πως εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα, «περιμένουνε να δούμε μια αποκλιμάκωση σε Ηράκλειο και Χανιά» ενώ «η αποκλιμάκωση στο Ρέθυμνο αναμένεται να υπάρξει αργότερα».

Όσο για το αν θα υπάρξουν μέτρα στην Αττική, τόνισε πως «δεν μπορώ να το φανταστώ ότι θα πάρει κανείς μέτρα τοπικά με την έννοια της υποενότητας της Αττικής διότι παρατηρούνται διαφοροποιήσεις στη διασπορά στο Λεκανοπέδιο, ανάλογα με την κινητικότητα».

«Για να λειτουργήσουμε θα πρέπει να είμαστε πιο προστατευμένοι», σχολίασε χαρακτηριστικά ενώ αναφορικά με την κορύφωση του κύματος, δήλωσε πως θα πρέπει «να περιμένουμε μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου τουλάχιστον και ανάλογα με το πώς θα έχουμε πάει με τον εμβολιασμό, μπορούμε να έχουμε αποκλιμάκωση από τον Οκτώβριο και έπειτα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter