Σαρηγιάννης: Κάτω από 3.000 τα κρούσματα σε δύο εβδομάδες

Σαρηγιάννης: Κάτω από 3.000 τα κρούσματα σε δύο εβδομάδες

«Είμαστε σε φάση ύφεσης» δήλωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τις προβλέψεις για 50.000 κρούσματα, σημειώνοντας ότι η αποκλιμάκωση ήρθε κατά 8-10 ημέρες νωρίτερα. «Σε 2 εβδομάδες από τώρα μπορούμε να φτάσουμε κάτω από τα 3.000 κρούσματα» τόνισε, δηλώνοντας ωστόσο ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί η αυστηρή τήρηση των μέτρων, αλλά και ο εμβολιασμός καθώς όπως είπε «παρά το γεγονός ότι η Όμικρον έχει ηπιότερα χαρακτηριστικά, ο κίνδυνος νοσηλειών υπάρχει».

Ο καθηγητής επισήμανε πως αυτό το κύμα φαίνεται να το οδήγησε η ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών, που πέρασε συχνά ασυμπτωματικά τη νόσο. Μάλιστα, ανέφερε πως τα κρούσματα ενδεχομένως να ήταν διπλάσια από αυτά που καταγράφηκαν.

«Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχει μεγάλη δυνατότητα διασποράς, πρέπει να διατηρηθεί η έλλειψη επαφών», πρόσθεσε, ενώ σχολίασε ότι την περίοδο των εορτών, λόγω του φόβου «τελικά όλοι μαζεύτηκαν».

Τέλος, εκτίμησε ότι σήμερα Πέμπτη θα καταγραφούν περίπου «22.000 και κάτι» κρούσματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter