Σαρηγιάννης: Κορύφωση στις 12 Αυγούστου – Προειδοποίηση Μανωλόπουλου για το τείχος ανοσίας (Video)

Σαρηγιάννης: Κορύφωση στις 12 Αυγούστου – Προειδοποίηση Μανωλόπουλου για το τείχος ανοσίας (Video)

Την κορύφωση του νέου πανδημικού κύματος στις 10-12 Αυγούστου, με εβδομαδιαίο μέσο όρο γύρω στα 3.400 κρούσματα, προσδιορίζει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ  τόνισε ανάλογα και με τα τεστ που διενεργούνται ενδέχεται κάποια μέρα τα κρούσματα κορονοϊού να είναι και περισσότερα ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον αυξημένο αριθμό των τεστ και ας έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν μετράμε 3.000 κρούσματα, εκείνη την ώρα σταματάμε 3.000 αλυσίδες μετάδοσης».

Όσον αφορά την Αττική, ο κ. Σαρηγιάννης είπε πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια τάση κάμψης της ταχύτητας αύξησης του ιικού φορτίου και ίσως η αρχή της πτώσης. Την ίδια ώρα, η Θεσσαλονίκη παραμένει όπως είπε σε αυξητική πορεία, ωστόσο αναμένεται από το τέλος της εβδομάδας μια κάμψη, καθώς όπως και στην Αθήνα οι πολίτες αποχωρούν από τα αστικά κέντρα.

Ωστόσο, επισήμανε πως το αντίθετο συμβαίνει σε Χανιά και Ηράκλειο αλλά και στη Ρόδο, την Κέρκυρα, την Πάρο, τη Σαντορίνη. Αναφορικά με τη Σαντορίνη υποστήριξε πως ενώ είχε παρατηρηθεί πτωτική τάση τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια αναζωπύρωση του ιικού φορτίου.

«Είναι περιοχές όπου πρέπει να γίνονται πολλά τεστ για να σταματούν οι εστίες διασποράς», σχολίασε ο κ. Σαρηγιάννης.

«Καμπανάκι» Μανωλόπουλου: Δύσκολη η ανοσία τέλη Αυγούστου

Στο μεταξύ, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος,  πως ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης στη χώρα μας έως το τέλος Αυγούστου με τον τρέχοντα ρυθμό των εμβολιασμών.

Επισήμανε πως από τους περίπου 70.000 εμβολιασμούς που έγιναν προχθές οι 20.000 είναι νέοι εμβολιασμοί και οι 50.000 εμβολιασμοί ολοκλήρωσης. Για να πετύχει η χώρα ανοσία οι εμβολιασμοί πρέπει να φτάσουν στα επίπεδα του Ιούνιου δηλαδή περί τις 100.000 την ημέρα. Κάλεσε όσους είναι έτοιμοι να κάνουν το εμβόλιο να το κάνουν τώρα και να μην περιμένουν έως το Σεπτέμβριο.

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter