Σαρηγιάννης: Μας προβληματίζει που δεν υπάρχει αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Αττική

Σαρηγιάννης: Μας προβληματίζει που δεν υπάρχει αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Αττική

Τον προβληματισμό του για την επιδημιολογική εικόνα της Αττικής εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης λέγοντας πως αν και αναμένουν αποκλιμάκωση της κατάστασης αυτή δεν έρχεται, κάτι το οποίο είναι πιθανό να συνδέεται με την μετάλλαξη Όμικρον, όπως είπε.

«Προφανέστατα η Θεσσαλονίκη έχει πρόβλημα με βάση την διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, φτάσαμε ακριβώς στο όριο, με 121 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες. Η δική μας πρόβλεψη με βάση τα μοντέλα είναι ότι θα πάμε σε πτώση. Η χτεσινή ήταν ίσως η πιο δύσκολη ημέρα στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης, από αύριο θα αρχίσουμε να έχουμε μία μικρή βελτίωση», είπε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ωστόσο, σημείωσε ότι παρότι στην Αττική υπάρχει γενική σταθεροποίηση, «περιμένουμε πτώση αλλά δεν έχει σημειωθεί ακόμη, όπως στη Θεσσαλονίκη … μας προβληματίζει, προσπαθούμε να δούμε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, δεν είναι προφανές, ίσως συνδέεται και με την Όμικρον. Αλλά είναι εικασία», όπως διευκρίνισε.

Παραδέχθηκε εξάλλου ότι «και του χρόνου μπορεί να συζητάμε τα ίδια πράγματα, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί ο ιός. Σίγουρα το σημαντικό είναι ότι στην πράξη χτίζουμε όχι απλώς τείχος ανοσίας, αλλά πολλαπλές γραμμές άμυνας. Έχουμε τρόπους αντιμετώπισης, πολλαπλά μέσα. Εμβόλια, κάποια φάρμακα, που θα βελτιώνονται όσο περνά ο καιρός, μηχανισμούς μη φαρμακολογικής αντιμετώπισης (π.χ. τηλεργασία, απολύμανση αέρα εσωτερικών χώρων που ακόμα δεν το έχουμε αναπτύξει ενώ είναι διαθέσιμο τεχνολογικά)».

«Εμένα με φοβίζει είναι ότι πολύ εύκολα είπαμε “είναι ανθρώπινο να φοβάται κανείς τον εμβολιασμό”. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Εγώ, ανθρώπινα, φοβάμαι την covid-19», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης. «Φοβάμαι τον κορωνοϊό, όχι το εμβόλιο … έχουμε όλοι κάνει πολλά μικροί … πολλοί από τους Έλληνες που έχουν πάει τα τελευταία 20 χρόνια σε εξωτικούς προορισμούς έχουν κάνει ηθελημένα εμβόλια … “κολλήσαμε” τώρα στο ότι υπάρχει ένα εμβόλιο που μπορεί να μας σώσει σε μια πανδημία. Αυτό, ειλικρινά με ξεπερνάει με όρους λογικής … δεν φοβόμαστε επειδή “είναι ανθρώπινο”, αλλά επειδή έχει αναπτυχθεί ένα σύστημα συνωμοσιολογίας ότι το παγκόσμιο σύστημα που μας ελέγχει θέλει να μας σκοτώσει ή να μας βάλει το τσιπάκι του 5g. Δεν είναι δυνατόν με 90 νεκρούς την ημέρα να μιλάμε με τέτοιους όρους».

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter