Σαρηγιάννης: Πολύ πιθανόν να φτάσουμε τα 80.000 κρούσματα την ημέρα (Video)

Σαρηγιάννης: Πολύ πιθανόν να φτάσουμε τα 80.000 κρούσματα την ημέρα (Video)

Την εκτίμησή του για 65.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως κατά μέσο όρο το επόμενο διάστημα εξέφρασε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Ωστόσο, έκανε λόγο ακόμα και για 80.000 μολύνσεις.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τοποθέτησε την κορύφωση του πανδημικού κύματος στις 19-22 Ιανουαρίου και τόνισε ότι μπορεί τα κρούσματα, και λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, να φτάσουν μια ημέρα ακόμη και 80.000.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ τόνισε πως μετά την κορύφωση του κύματος πάντως, δεν αναμένεται σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων αλλά κάθετη πτώση τους.

Ακόμα, ο κ. Σαρηγιάννης υποστήριξε πως για να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις αυτών των μοντέλων θα πρέπει τα μέτρα που έχουν επιβληθεί να διατηρηθούν έως τις 30 Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ, ο καθηγητής αναλυτικής χημείας Νίκος Θωμαΐδης, επίσης στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως είναι δύσκολο να εκτιμηθούν τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού αυτή τη στιγμή.

Το τελευταίο πάντως 15ήμερο, από τις 16 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου το ιικό φορτίο αυξήθηκε κατά τέσσερις φορές.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter