Σαρλ Μισέλ: Στις 24-25 Σεπτεμβρίου η Σύνοδος Κορυφής για την Ανατολική Μεσόγειο

Το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου και των τουρκικών κινήσεων αναμένεται να αποτελέσει το κύριο θέμα της ειδικής Συνόδου Κορυφής, η οποία θα διεξαχθεί το διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Η επιστολή - πρόσκληση που απέστειλε ο πρόεδρος Μισέλ στους 27 αρχηγούς των κρατών - μελών της ΕΕ αφορά την τηλεδιάσκεψη που θα λάβει χώρα την επόμενη Τετάρτη με βασικό θέμα τις εξελίξεις στη Λευκορωσία. 

Παρά τις προσδοκίες που ανέπτυξε η ελληνική κυβέρνηση για σχετικά άμεση εξέταση του ζητήματος της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ, ο Σαρλ Μισέλ πρότεινε να μεσολαβήσει κάποιο διάστημα.

«Όσον αφορά το άλλο κύριο θέμα που συζητήθηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών μας, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, προτείνω να αφήσουμε χρόνο για ενδελεχή προετοιμασία και να επανέλθουμε στο θέμα κατά τη διάρκεια ειδικού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2020», αναφέρεται στην επιστολή του Σαρλ Μισέλ προς τους 27 αρχηγούς των κρατών - μελών της Ε.Ε

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.