Σαρώνει και την Κρήτη η κακοκαιρία «Μπάλλος» – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες (Video)

Σαρώνει και την Κρήτη η κακοκαιρία «Μπάλλος» –  Ισχυρές βροχές και καταιγίδες (Video)
Πηγή: Cretapost.gr

Με ισχυρές βροχοπτώσεις, κεραυνούς και καταιγίδες συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας και στην ανατολική Κρήτη, το οποίο κορυφώθηκε λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα. Η ένταση του φαινομένου έως και τις πέντε το πρωί ήταν πρωτοφανής, ευτυχώς χωρίς να καταγράφονται – όπως αποτυπώνεται μέχρι και αυτή την ώρα- εκτεταμένα προβλήματα.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία υπήρξαν κλήσεις για κοπές δέντρων από τη σφοδρότητα του φαινομένου, ενώ σε εγρήγορση βρίσκονται Περιφέρεια και Δήμοι για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν στη διάρκεια της ημέρας.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από την περιοχή Μεσαμπελιών που έστειλε στο cretalive.gr, ο Παύλος Λυδάκης:

Σύμφωνα με το cretapost, σε πολλές περιοχές της Κρήτης οι δρόμοι μετατράπηκαν και χειμάρρους ενώ έχουν σημειωθεί κοπές δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων θέτοντας σε «συναγερμό» την Πυροσβεστική. Επίσης το βράδυ, κυρίως στο Ρέθυμνο και τους δήμους Φαιστού, Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου πλημμύρησαν δρόμοι ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.

Επίσης στη Βιάννο οι κάτοικοι δεν έχουν εδώ και ώρες ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα ξημερώματα τα έντονα καιρικά φαινόμενα εμφανίστηκαν και στο Ηράκλειο όπου ο ουρανός άστραψε με αρκετούς πολίτες να επικοινωνούν τις εικόνες αυτές μέσω των social media.

 

 

«Τα κύρια χαρακτηριστικά, του καιρού στην Κρήτη σήμερα θα είναι οι κατά τόπους έντονες βροχές, οι καταιγίδες, οι θυελλώδεις νοτιάδες, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση κυρίως στα κεντρονότια διαμερίσματα!

Μέσα στην ημέρα, ο καιρός θα καταστεί πιο άστατος με ανοίγματα κυρίως στα βόρεια κι ανατολικά βορειοανατολικά.

Αρκετά καλύτερα θα είναι τα πράγματα το Σαββατοκύριακο, με τις όποιες βροχές να περιορίζονται σημαντικά και να εξασθενούν, τους ανέμους να καταλαγιάζουν και να στρέφονται σε πιο Δυτικούς και τη θερμοκρασία να πέφτει και στα βόρεια.

Η πιθανότητα έστω και πρόσκαιρα να ασπρίσουν κάποιες κορυφές κυρίως των Λευκών Ορέων ίσως και του Ψηλορείτη, είναι μικρή αλλά υπαρκτή, λόγω της μεταφοράς των ψυχρότερων αερίων μαζών σε συνδιασμό με την ένταση των φαινομένων», αναφέρουν οι Μετεωκρήτες.
Έκκληση των αρχών για προσοχή

 

Μέχρι το Σάββατο το πρωί θα βρίσκεται η Κρήτη στο έλεος της… κακοκαιρίας με τις αρμόδιες αρχές να εφιστούν την προσοχή στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

«Ήδη έχουμε κάποια προβλήματα όχι όμως κάτι το πολύ σοβαρό. Πρόκειται κυρίως για φερτά υλικά στο οδικό δίκτυο καθώς και πλημμύρες», τόνισε μιλώντας στο cretapost, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίς, Γιάννης Λεονταράκης προσθέτοντας πως «το μήνυμα που πρέπει να τονιστεί είναι πως όλοι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί». Ιδιαίτερη προσοχή επίσης χρειάζεται και σήμερα στους δρόμους του νησιού

Πολλές κατολισθήσεις

Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν αρκετές κατολισθήσεις και μεταφορά φερτών υλικών σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Οι σημαντικότερες κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε Αρκαλοχώρι, Βιάννο Αχεντριά και Βαγιωνιά.

Μάλιστα, στο χωριό Βορίζα καταγράφηκε τεράστιο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο με τους δρόμους να πλημμυρίζουν και το νερό μπαίνει σε κάποιες περιπτώσεις και στις αυλές των σπιτιών ενώ η ορμή του νερού παρέσυρε και αυτοκίνητα.

Πηγές: Cretapost.gr, Cretalive.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter