Σαρωτική νίκη Τραμπ και στη Νεβάδα – Μια «ανάσα» από το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Σαρωτική νίκη Τραμπ και στη Νεβάδα – Μια «ανάσα» από το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναδείχθηκε νικητής στις τοπικές συνελεύσεις των Ρεπουμπλικανών στη Νεβάδα και στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, γεγονός που τον τοποθετεί ακόμα πιο κοντά στο να λάβει το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024, στις οποίες να αντιμετωπίσει και πάλι τον Τζο Μπάιντεν.

Ο πρώην πρόεδρος ήταν βέβαια το μοναδικό φαβορί στην εν λόγω πολιτεία και αναμένεται ότι θα κερδίσει τους 26 αντιπροσώπους της στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών τον Ιούλιο. Σημειώνεται, ότι ο Τραμπ χρειάζεται να συγκεντρώσει 1.215 αντιπροσώπους για να εξασφαλίσει επίσημα την υποψηφιότητα του κόμματος, ενώ είναι πιθανό να φτάσει αυτόν τον αριθμό τον Μάρτιο.

Κατά την παράξενη αυτή προεκλογική εβδομάδα, συμμετείχε ως υποψήφιος ένας ελάχιστα γνωστός πάστορας και επιχειρηματίας με καταγωγή από το Τέξας, ο Ράιαν Μπίνκλεϊ. Οι προκριματικές εκλογές στην πολιτεία είχαν ως αποτέλεσμα μια ταπεινωτική ήττα για την Νίκι Χέιλι, την μόνη αντίπαλό του στην κούρσα των Ρεπουμπλικανών.

Αυτό γιατί δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του Τραμπ προσήλθαν στις κάλπες για επιλέξουν το ψηφοδέλτιο «κανένας απ’ αυτούς τους υποψηφίους», που συγκέντρωσε 63% των ψήφων έναντι 30% για την Χέιλι.

Η τύχη του Τραμπ κρίνεται στο Ανώτατο Δικαστήριο

Εν τω μεταξύ, ο Τραμπ βρέθηκε ξανά στο δικαστήριο, για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στην ακροαματική συνεδρίαση, σχετικά με υπόθεση για την οποία έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Πρόκειται για την απόφαση του Κολοράντο να τον αποκλείσει από τη φετινή ψηφοφορία, για υποκίνηση των οπαδών του στην αιματηρή επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Οι δικαστές – που πρέπει να αποφανθούν τόσο για το καθεστώς ασυλίας του Τραμπ όσο και για τη συμμετοχή του στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στο Κολοράντο και το Μέιν – φάνηκαν ωστόσο επιφυλακτικοί, σχετικά με την ενέργεια του Κολοράντο να τον αποκλείσει.

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του σε μερικές εβδομάδες. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τραμπ χαρακτήρισε από την πλευρά του την υπόθεση του Κολοράντο ως «ακόμα μια επέμβαση στις εκλογές από τους Δημοκρατικούς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter