Σαρωτική θύελλα

¸

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ για να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά στους αμερικανούς την πλήρη διαθεσιμότητα της χώρας μας και την πλήρη ευθυγράμμισή της με τις επιταγές του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, μια ενεργειακή θύελλα κτυπάει με σφοδρότητα την ελληνική οικονομία.

Αν κοίταξε κανείς τα αναρτημένα στα περίπτερα πρωτοσέλιδα του συστημικού Τύπου, δεν θα γλύτωνε το καρδιακό επεισόδιο αναλογιζόμενος το μέλλον το δικό του και της οικογενείας του.

Για ενεργειακή θύελλα κάνει λόγο το «Βήμα» ενώ συμπληρώνει ότι αλλεπάλληλα κύματα ανατιμήσεων πλήττουν καταναλωτές, επιχειρήσεις και Μαξίμου. Στον αέρα οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί γράφει η Καθημερινή ενώ τονίζει ότι οι καταναλωτές κόβουν τις ακριβές συνήθειες, όπου τέτοιες θεωρεί τα είδη ατομικής φροντίδας, τα γαλακτοκομικά, τα σνακς, τα είδη μαγειρικής, τα αλκοολούχα ποτά και άλλα.

Τα παραπάνω δημοσιεύματα από τις συγκεκριμένες εφημερίδες οδηγούν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα. Ερχεται δραματική φτωχοποίηση των ελληνικών νοικοκυριών και προσπαθούν να ετοιμάσουν τους αναγνώστες τους που ακούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας καθημερινά και σε όλους τους τόνους να διαλαλούν ότι τα πάντα πάνε καλά και ότι η οικονομία αναπτύσσεται.

Για την επερχόμενη θύελλα τη Δευτέρα ήρθε μια ακόμη επιβεβαίωση από την ΕΕ. Καταπέλτης ήταν για την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νέες αναθεωρημένες προς τα κάτω εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν που ρίχνουν αισθητά τον πήχη της ανάπτυξης για την Ελλάδα τόσο για το 2022 όσο και για το 2023.

Συγκεκριμένα προβλέπει ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα αναπτυχθεί με ρυθμούς 3,5% για το 2022. Πρόκειται για σημαντική αναθεώρηση σε σχέση με τις χειμερινές προβλέψεις του Φεβρουαρίου που έκαναν λόγο για ανάπτυξη 4,9% ενώ για το 2023 ο πήχης της ανάπτυξης τοποθετείται στο 3,1% έναντι 3,5% στις χειμερινές προβλέψεις. Και έπεται συνέχεια.

Πολλοί εκτιμούν ότι βαδίζουμε σε πορεία σύγκλισης με τις συνθήκες που μας οδήγησαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ το 2010.

Επιβεβλημένες πλέον οι εκλογές και η αλλαγή πολιτικής.

documentonews.gr