Σαρώνει η «Βικτώρια» με προβλήματα σε Κρήτη, Κέρκυρα και Κεφαλονιά – Πόσο θα διαρκέσει

Σαρώνει η «Βικτώρια» με προβλήματα σε Κρήτη, Κέρκυρα και Κεφαλονιά – Πόσο θα διαρκέσει

Η «Βικτώρια» βρίσκεται στη χώρα μας από την Τρίτη το απόγευμα προκαλώντας προβλήματα ιδιαίτερα στην Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, oι έντονες βροχοπτώσεις στο νομό Αττικής θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται έως αργά το απόγευμα σήμερα, ενώ μετά το μεσημέρι αναμένεται ένα νέο κύμα τοπικά ισχυρών καταιγίδων.

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε περί τις 02:00-02:30 το βράδυ της Τρίτης το λεκανοπέδιο της Αττικής και την πόλη της Αθήνας. Οι δυνάμεις ασφαλείας θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, έως ότου το κύμα κακοκαιρίας εξασθενήσει. 

Οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr κατέγραψαν πανελλαδικά τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 08:30 το πρωί της Τετάρτης στον Αλικιανό και στο Ακρωτήριο Χανίων (64 και 63 χιλιοστά αντίστοιχα), στο Σπήλι Ρεθύμνου (52), στο κέντρο των Χανίων (46), στον Πλατανιά Χανίων (46), στην Ασή Γωνιά Χανίων (43), στην Παλαιοχώρα Χανίων (41) και στις Βρύσες Χανίων (39 χιλιοστά).

Προβλήματα στα Χανιά

H « Βικτώρια» προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στον νομό Χανίων. 

Στην περιοχή «Αλικιανός» του δήμου Πλατανιά υποχώρησε μέρος της πρόχειρης διάβασης που συνδέει το χωριό με την ενδοχώρα, ενώ από τον δήμο συνιστάται η προσοχή των οδηγών που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο προς τα χωριά Πατελάρι και Κουφός, λόγω κατολισθήσεων που υπάρχουν σε σημεία του δικτύου.



Διαπιστωμένη ζημιά υπάρχει, όπως βλέπετε και στο βίντεο του flashnews.gr, στην πρόχειρη γέφυρα του Κερίτη που αποκόπηκε λόγω της έντονης βροχόπτωσης με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο.

https://www.facebook.com/Flashnews.gr/videos/474164193192773/

Αποκόπηκε και πάλι ο Αλικιανός – Παρασύρθηκε η πρόχειρη διάβαση στον Κερίτη

Αποκόπηκε και πάλι ο Αλικιανός – Παρασύρθηκε η πρόχειρη διάβαση στον Κερίτη

Gepostet von Flashnews.gr am Dienstag, 12. November 2019

Η κίνηση των οχημάτων προς το χωριό Αλικιανός του Δήμου Πλατανιά, πραγματοποιείται πλέον μέσω στρατιωτικής γέφυρας τύπου Μπέλεϋ. 

Επίσης, «άνοιξαν» οι ουρανοί στη Μεσαρά. Έκπληκτοι οι κάτοικοι του Τυμπακίου είδαν να πέφτει χαλάζι και φόβος υπάρχει για τα θερμοκήπια και τις καλλιέργειες. 

Έκλεισαν τα σχολεία στη Φαιστό

Απομακρύνθηκαν από τα σχολεία του Δήμου Φαιστού οι μαθητές λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Με απόφαση του δημάρχου Φαιστού, λίγο μετά τις 11:30 τα σχολεία έκλεισαν καθώς υπήρξε ανησυχία λόγω της νεροποντής.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας του δήμου Φαιστού Αντώνη Κωνσταντουλάκη που μίλησε στο neakriti.gr «ήδη υπάρχουν δύο πλημμυρισμένα σπίτια στο Τυμπάκι στα οποία σπεύδουν τα συνεργεία ενώ ένας οδηγός εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του στον Κόκκινο Πύργο και απεγκλωβίστηκε με ασφάλεια». Μάλιστα η ένταση της βροχής ήταν τόσο έντονη που νερά εισχώρησαν στο Γυμνάσιο Τυμπακίου με αποτέλεσμα να σταματήσει το μάθημα.

Γέμισε μπάζα και πέτρες η Κεφαλονιά 

Προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και στην Κεφαλονιά. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ καταστράφηκαν ακόμα και οικίες. 

Οι περιοχές του νησιού που επλήγησαν περισσότερο ήταν τα χωριά Νυφί και Αγία Ευθυμία. Μεγάλοι χείμαρροι με λασπόνερα και κάθε είδους υλικά πέρασαν μέσα από τις δύο κατοικημένες περιοχές, με συνέπεια να επικρατήσει πανικός.

Τέσσερις οικίες στο χωριό Νυφί καταπλακώθηκαν από λάσπες και υλικά, ενώ κινδύνευσε και μία γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από το ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και να μεταφερθεί καλά στην υγεία της, σε ασφαλές σημείο.

Στις εικόνες που ακολουθούν από το inkefalonia.gr αποτυπώνεται η εικόνα που αντίκρισαν το πρωί της Τετάρτης οι κάτοικοι στο Νυφί.



Καταστροφές στην Κέρκυρα

Σε ποταμούς έχει μετατρέψει το οδικό δίκτυο σε πολλές περιοχές της Κέρκυρας, η έντονη κακοκαιρία, που ονομάσθηκε «Βικτώρια» και πλήττει το νησί από την Τρίτη το απόγευμα. 

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο νησί και φτάνουν μέχρι και τα εννέα μποφόρ, έχουν κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και της Ηγουμενίτσας, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό δρόμων από δέντρα και κλαδιά, αλλά και άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα».

Σε πολλά σημεία του νησιού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, ενώ υποχώρησε τοιχίο στην παλιά εβραϊκή συνοικία.

Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλές διακοπές ρεύματος και υδροδότησης, ενώ στην παραλιακή της Γαρίτσας έχει διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς τα κύματα της θάλασσας κατάφεραν να «πνίξουν» τον παραλιακό δρόμο.

Ιδιοκτήτης της επιχείρισης, Γιάννης Κοντοστάνος, σε επικοινωνία που είχε μαζί του το enimerosi.com, τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί «κρατήρας» περίπου 6 μέτρων, μπροστά από το μαγαζί του, από την θάλασσα, η οποία «έφαγε» το τοιχίο κι έριξε την άσφαλτο. Στο σημείο εκείνο ακουμπάνε τα θεμέλια του μαγαζιού του. Έχει ειδοποιήσει τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου καθώς και την Πολιτική Προστασία, ενώ η Αστυνομία έχει κλείσει το δρόμο.

Την ίδια ώρα, τα σχολεία του νησιού είναι κλειστά σήμερα.

Φωτογραφίες από το enimerosi.com


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter