Σαρώνει ο κορονοϊός την Ευρώπη με 250.00 νεκρούς – Νέα περιοριστικά μέτρα σε πολλά κράτη

Σαρώνει ο κορονοϊός την Ευρώπη με 250.00 νεκρούς – Νέα περιοριστικά μέτρα σε πολλά κράτη

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Συνολικά, μέχρι τις 18.30 σήμερα (ώρα Ελλάδας) είχαν αναφερθεί 250.030 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας και συνολικά 7.366.028 κρούσματα.

Πάνω από τα δύο τρίτα των θανάτων αυτών καταγράφονται σε πέντε χώρες: στο Ηνωμένο Βασίλειο (43.646 νεκροί, 722.409 μολύνσεις), την Ιταλία (36.543, και 414.241), την Ισπανία (33.775, 936.560), τη Γαλλία (33.392, 867.197) και τη Ρωσία (24.187, 1.399.334).

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι καταγράφηκαν άλλα 16.982 κρούσματα του νέου κορονοϊού μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός ελαφρά αυξημένος σε σύγκριση με τις 16.717 μολύνσεις που ανακοινώθηκαν το Σάββατο. Ο αριθμός των θανάτων ωστόσο είναι σημαντικά μειωμένος, στους 67, σε σύγκριση με τους 150 που έχασαν τη ζωή τους την προηγούμενη ημέρα.΄

Η Ιταλία μετρά το τελευταίο εικοσιτετράωρο 11.705 νέα κρούσματα, ενώ 69 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Πραγματοποιήθηκαν όμως σχεδόν είκοσι χιλιάδες λιγότερα διαγνωστικά τεστ σε σύγκριση με χθες. Χθες, τα περιστατικά ήταν 10.925, με 47 νεκρούς. Συνολικά, 7.131 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία και 750 στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία 36.543 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την Covid-19. H περιφέρεια με τα περισσότερα κρούσματα, σήμερα είναι και πάλι η Λομβαρδία (2.975), ενώ ακολουθούν η Καμπανία, με κύρια πόλη την Νάπολη (1.376) και η περιφέρεια Λάτιο, με πρωτεύουσα την Ρώμη (1.198). Οι ειδικοί θεωρούν κρίσιμη την κατάσταση στο Μιλάνο.

Απόψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να ανακοινώσει, σε τηλεοπτικό μήνυμά του, αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, με στόχο τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Νέα περιοριστικά μέτρα

Η Ιρλανδία θα επιβάλει αύριο “αποφασιστικά” περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού σε εθνικό επίπεδο, αλλά δεν θα επαναφέρει το καθολικό lockdown που είχε επιβληθεί νωρίτερα μέσα στον χρόνο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανώτερης Εκπαίδευσης Σάιμον Χάρις.

Τις τελευταίες επτά ημέρες πέθαναν 8.342 άνθρωποι, ο βαρύτερος απολογισμός μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας για την περιοχή της Ευρώπης από τα μέσα Μαΐου.

Η κυβέρνηση απέρριψε μια σύσταση επικεφαλής του τομέα υγείας πριν από δύο εβδομάδες για μετάβαση στο Επίπεδο 5, το υψηλότερο επίπεδο περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, και επέλεξε αντίθετα να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς με μια περιφερειακή προσέγγιση, η οποία όμως, σύμφωνα με τον Χάρις, δεν είναι πλέον επαρκής.

Χθες η Ιρλανδία κατέρριψε το ρεκόρ της στον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφονται μέσα σε μια ημέρα, για τέταρτη φορά μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδα,ς ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε 232, το 12ο υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα σε 31 χώρες που παρακολουθούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών.

“Η κυβέρνηση θα ενεργήσει αύριο, η ενέργεια θα είναι αποφασιστική και θα είναι μια ενέργεια σε εθνικό επίπεδο”, δήλωσε στο εθνικό δίκτυο RTE ο Χάρις, ο οποίος ήταν υπουργός Υγείας στη διάρκεια του lockdown που διήρκεσε από το τέλος Μαρτίου ως τα μέσα Μαϊου και ήταν ένα από τα αυστηρότερα στην Ευρώπη.

“Αύριο θα πρέπει να επιβάλουμε περισσότερους περιορισμούς. Το Επίπεδο 3 δεν λειτούργησε…δεν θέλω να είμαι τυπολάτρης και να χρησιμοποιήσω την φράση lockdown, αλλά δεν νομίζω ότι προς εκεί οδεύουμε, όμως σίγουρα θα υπάρξουν περισσότεροι περιορισμοί”, είπε ο ίδιος.

Το Επίπεδο 4 προβλέπει ότι παραμένουν ανοιχτά μόνα τα απαραίτητα καταστήματα λιανικού εμπορίου παρότι η κυβέρνηση έχει διευρύνει αυτή την κατηγορία μετά τον Μάρτιο. Στο Επίπεδο 5 οι πολίτες καλούνται να παραμένουν στα σπίτια τους και επιτρέπεται μόνο η σωματική άσκηση σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων, ενώ όσον αφορά τα εστιατόρια επιτρέπεται η λειτουργία παράδοσης και πακέτου για το σπίτι.

Στην Αυστρία, ενόψει των ημερήσιων αριθμών-ρεκόρ νέων κρουσμάτων, επείγουσα έκκληση συνοχής προς τον πληθυσμό για να κρατηθεί σε χαμηλό επίπεδο ο αριθμός των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, απευθύνει σήμερα μέσω βίντεο στο Facebook, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, με την επισήμανση ότι “εναπόκειται σε όλους μας να αποτρέψουμε το δεύτερο lockdown, μειώνοντας τις κοινωνικές επαφές, απέχοντας από εορτασμούς, μεγάλες ιδιωτικές συγκεντρώσεις και πάρτι”.

Ο ίδιος, στο βίντεο με τίτλο “Η κατάσταση στην Αυστρία είναι σοβαρή”, προδιαθέτει τον πληθυσμό για “ένα δύσκολο φθινόπωρο και έναν δύσκολο χειμώνα, έναν εξαιρετικά δύσκολο καιρό με περιορισμούς, αναγκαία μέτρα και αποχή”, ενώ επαναλαμβάνει την εκτίμησή του ότι το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς θα υπάρχει το εμβόλιο και ως εκ τούτου η επιστροφή στην κανονικότητα.

Ταυτόχρονα, αναφέρεται στην “κόπωση από τον κορονοϊό” , η οποία, όπως σημειώνει, οδηγεί σε ολοένα και περισσότερες θεωρίες συνωμοσίας, μέχρι και σε ανοικτές εκκλήσεις για μη τήρηση των μέτρων, ενώ διαβεβαιώνει ότι η πανδημία, με περίπου από 1.000 έως 1.500 νέες λοιμώξεις κάθε μέρα, δεν αποτελεί ακόμη πρόβλημα για τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Όμως, κατά την άποψή του, ο ιός αυξάνεται εκθετικά, οι αριθμοί διπλασιάζονται μέσα σε τρεις εβδομάδες, και, εάν δεν επιτευχθεί μία επιβράδυνση, η Αυστρία θα έχει τον Δεκέμβριο 6.000 νέες μολύνσεις κάθε ημέρα, “και αυτό είναι κάθε άλλο παρά εκτός ρεαλισμού”, καθώς η Τσεχία, έχει ήδη σήμερα αυτήν την κατάσταση, και με την έναρξη του κύματος της γρίπης, σταδιακά έρχονται τα όρια των δυνατοτήτων εντατικής θεραπείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter