Σαρωτικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο: Πέντε αλλαγές και προαιρετική χρήση του VAR

Σαρωτικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο: Πέντε αλλαγές και προαιρετική χρήση του VAR

Ποδόσφαιρο με… πέντε αναπληρωματικούς για κάθε ομάδα, αντί για τρεις, θα παρακολουθήσουμε όταν ξαναρχίσει η δράση για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Η επαναστατική αλλαγή αποφασίστηκε από τη FIFA ως προσωρινό μέτρο για την προστασία των ταλαιπωρημένων από την απραξία αθλητών, οι οποίοι θα αναγκαστούν να δώσουν πολλούς αγώνες σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η αλλαγή θα ισχύσει για όσες διοργανώσεις πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2020 με καλοκαιρινούς αγώνες, αλλά προτείνεται να εφαρμοστεί και για την περίοδο 2020-1, εφ’ όσον κριθεί αναγκαίο λόγω του βεβαρημένου προγράμματος.

Ωστόσο, οι διακοπές ενός αγώνα για να αντικατασταθούν ποδοσφαιριστές δεν θα είναι περισσότερες από τρεις, ώστε να μην παρατείνεται η πραγματική διάρκειά του π.χ. υπό συνθήκες καύσωνα. Για τον ίδιο λόγο, γίνονται σκέψεις να καταργηθεί προσωρινά η χρήση του VAR.

Οι σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται από το υπεύθυνο για τους κανονισμούς όργανο (Ifab), σε συνεργασία με τη FIFA. Η γερμανική Μπουντεσλίγκα θα ανοίξει την αυλαία της επανέναρξης την επόμενη εβδομάδα, αλλά σε πολλές χώρες (Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία κ.α.) αποφασίστηκε τερματισμός των πρωταθλημάτων.

https://twitter.com/skysports_bryan/status/1258735183450329091

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter