Σαρωτικός και πάλι ο Ολυμπιακός, 3-0 την ΑΕΚ

Σαρωτικός και πάλι ο Ολυμπιακός, 3-0 την ΑΕΚ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ δύο τερμάτων τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός μπήκε με το δεξί στη νέα χρονιά καθώς νίκησε 3-0 την ΑΕΚ για την 14η αγωνιστική της Super League 1. Με τη νίκη τους αυτή οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν 7 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και 11 από την Ενωση…

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν προσεκτικά το ματς και μετά το δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και άρχισαν να πιέζουν την άμυνα της Ενωσης.

Στο 10’ ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ντέρμπι όταν από σέντρα του Χολέμπας ο Ελ Αραμπί στο πρώτο δοκάρι έκανε την προβολή προλαβαίνοντας τον Τσιγκρίνσκι, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Τσιντώτα. Όμως τρία λεπτά μετά, ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (έφτασε τα 12) βρήκε στόχο με κεφαλιά μετά από σέντρα του Εμβιλά και άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι (1-0).

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε την πρώτη της φάση στο 20’ σε κεφαλιά του Ανσαριφάρντ που μπλόκαρε ο Σα. Μετά το πρώτο 20λεπτο ο Ολυμπιακός έριξε τον ρυθμό και η ΑΕΚ ισορρόπησε το ντέρμπι αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που δημιουργούσαν ευκαιρίες για το 2-0 με Ελ Αραμπί (30’) και Φορτούνη (32’) με τον Μανόλο Χιμένεθ να γίνεται έξαλλος με τους αμυντικούς του…

Στο β’ μέρος, ο Χιμένεθ ξεκίνησε με τρεις αλλαγές και αλλαγή σχηματισμού σε 4-3-3 σε μια προσπάθεια να συμμαζέψει τη μεσαία γραμμή του και να πιέσει τον Ολυμπιακό και στο 51’ μετά από απανωτά λάθη των αμυντικών των γηπεδούχων ο Σιμόες έχασε την μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει το ντέρμπι. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βγαίνουν με αξιώσεις μπροστά και ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Ματιέ Βαλμπουενά (επέστρεψε μετά από δύο μήνες) για να βρει ο Ολυμπιακός και πάλι ρυθμό στο δημιουργικό κομμάτι. Και στο 63’ ο Γάλλος δημιούργησε ευκαιρία στον Ελ Αραμπί αλλά ο Μαροκινός έστειλε τη μπάλα άουτ.

Όμως η ΑΕΚ με ηγέτη τον Μάνταλο είχε βγει για τα καλά μπροστά και στο 67’ ο «δικέφαλος» άγγιξε για τα καλά την ισοφάριση σε μια πολύ μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Μάνταλο. Αρχικά ο Σα απέκρουσε το πλασέ του Ελληνα μέσου και στην επιστροφή ο Μάνταλος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι! Κι ενώ η ΑΕΚ προσπαθούσε για το 1-1, ήρθε ο Ελ Αραμπί να εκμεταλλευτεί τα τραγικά λάθη των Τσιντώτα και των αμυντικών της Ενωσης και να γράψει στο 68’ το 2-0 για τον Ολυμπιακό και ουσιαστικά να τελειώσει το παιχνίδι απέναντι σε μια απογοητευμένη ΑΕΚ. Μάλιστα στο 93’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βαλμπουενά από τον Σιμόες και ο Γάλλος που το εκτέλεσε έγραψε το 3-0…

Ο Ολλανδός Μακέλι κιτρίνισε τους Τσιγκρίνσκι, Μάνταλος, Μπρούμα, Μπα, Σεμέδο.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Χολέμπας, Σεμέδο, Μπα, Καμαρά (89’ Σίλβα), Εμβιλά, Φορτούνης (70’ Μπουχαλάκης), Βρουσάι (70’ Ραντζέλοβιτς), Μπρούμα (60’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης (46’ Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Λόπες, Κρίστισιτς (82’ Αλμπάνης), Σιμόες, Μάνταλος, Γκαρσία (46’ Γαλανόπουλος), Λιβάγια (73’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46’ Ολιβέιρα).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter