Σαρξ εκ της σαρκός της της Χρυσής Αυγής το κυπριακό ΕΛΑΜ

Σαρξ εκ της σαρκός της της Χρυσής Αυγής το κυπριακό ΕΛΑΜ

Τι κι αν μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, το «αδελφό» της κόμμα στην Κύπρο, Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ), επιχείρησε να την αποκηρύξει και να διαχωρίσει τη θέση του, η αλήθεια είναι μία και δεν κρύβεται.

Το ΕΛΑΜ είναι κάτι σαν θυγατρική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Εμφανίστηκε μετά την οικονομική κρίση στην Κύπρο, πρεσβεύει την ένωση Ελλάδας – Κύπρου υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η Κύπρος δεν υπάρχει αλλά είναι «νότια Ελλάδα».

Όσο λοιπόν και αν ο ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου προσπαθεί να πάρει αποστάσεις κάποια πράγματα, ευτυχώς, παραμένουν καταγεγραμμένα.

Αυτό ακριβώς προσπαθεί να υπενθυμίσει Χρίστος Χριστοφίδης, στέλεχος του ΑΚΕΛ, με ένα βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter που δείχνει αποσπάσματα από δηλώσεις του ίδιου του Χρίστου αλλά και ύμνους υπέρ αυτού και του κόμματός τους από πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γ. Λαγός αλλά και ο Ν. Μιχαλολιάκος.

Ο ίδιος ο Χρίστου είχε υπερασπιστεί δημόσια την ηγεσία της Χρυσής Αυγής κατά την πρώτη σύλληψή τους μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Παρομοίασε την τότε σύλληψη με πραξικόπημα ενώ δήλωσε μιλώντας για το ΕΛΑΜ ότι είναι «πεντακάθαροι» όπως… η Χρυσή Αυγή!

Όσον αφορά τον φυρερίσκο της εγκληματικής οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκο του οποίου είχε διατελέσει και προσωπικός φρουρός, ο Χρίστου τον χαρακτήρισε ως τον πιο έντιμο πολιτικό της Ελλάδας ενώ πριν κάποια χρόνια του είχε αποδώσει τιμητική πλακέτα προσφωνώντας τον «αρχηγό».

Ο Γ. Λαγός αλλά και ο Ν. Μιχαλολιάκος έχουν μιλήσει επίσης με τα θερμότερα λόγια για τον Χρίστου αποκαλώντας τον «συναγωνιστή» και συγχαίροντάς τον για την δουλειά που έχει κάνει στην Κύπρο.

Ο ίδιος παραδέχεται την μακροχρόνια σχέση του με τη Χρυσή Αυγή, αφού υπήρξε στέλεχος του ναζιστικού μορφώματος από τα πρώτα της κιόλας βήματα ενώ έχει δηλώσει ότι το ΕΛΑΜ είναι η Χρυσή Αυγή της Κύπρου και πως ο ίδιος συμφωνεί με τις πράξεις των βουλευτών της Χ.Α.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει χαρακτηρίσει τον Χρίστου «παλιό στέλεχος δικιάς μου σχολής, στέλεχος μέσα από τα σπλάχνα της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής», ενώ έχει αποκαλύψει πως όσο ήταν ο Χρίστου στην Ελλάδα ήταν προσωπική φρουρά του Νίκου Μιχαλολιάκου ανάμεσα στα «παιδιά με τα κόκκινα καπέλα» όπως είπε ενώ σε άλλη στιγμή είχε δηλώσει ότι «το ΕΛΑΜ δεν είναι αδελφό κόμμα, είναι η ίδια η Χρυσή Αυγή της Κύπρου, μην εξαπατάσθε».

Ακόμα κάτι που δεν θα έπρεπε να ξεχαστεί είναι και η στάση της εκκλησίας στην Κύπρο, αφού το 2016 ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ απαντώντας σε ερωτήσεις για το ΕΛΑΜ σε τηλεοπτική εκπομπή είχε πει ότι «δεν περίμενα ότι θα μπουν στη Βουλή αλλά ικανοποιήθηκα». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter