Σας αρέσει να μένετε στο κρεβάτι; – H NASA σας δίνει 16.500 ευρώ για να μείνετε ξαπλωμένοι για 60 ημέρες

Σας αρέσει να μένετε στο κρεβάτι; – H NASA σας δίνει 16.500 ευρώ για να μείνετε ξαπλωμένοι για 60 ημέρες

Αν είστε από τους ανθρώπους που αποχωρίζεστε πολύ δύσκολα το κρεβάτι σας, Γερμανοί επιστήμονες που ασχολούνται με το διάστημα σας δίνουν την δυνατότητα να μείνετε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι για 60 ολόκληρες ημέρες και μάλιστα επί πληρωμή.

Συγκεκριμένα, αναζητούν 12 γυναίκες και 12 άνδρες εθελοντές οι οποίοι έναντι 16.500 ευρώ θα είναι ξαπλωμένοι σε ένα κρεβάτι για 60 ημέρες στο Γερμανικό Αεροδιαστημικό Κέντρο (DLR) στην Κολωνία. Σκοπός της μελέτης είναι να εξετάσουν τον αντίκτυπο της έλλειψης βαρύτητας στο ανθρώπινο σώμα ώστε να κατανοήσουν τις συνέπειες αυτές στους αστροναύτες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στο φεγγάρι και τον Άρη.

Οι παρατεταμένες χρονικές περίοδοι σε περιβάλλον χωρίς βαρύτητα προκαλούν ατροφία των οστών και των μυών, μειώνουν την καρδιαγγειακή λειτουργία και αναγκάζουν τα σωματικά υγρά να μετακινηθούν στο άνω μέρος του σώματος. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αδυναμία, ζάλη, εκκεντρικά κεφάλια, πρησμένα πρόσωπα, διαταραχές στο εσωτερικό του αυτιού, διαταραγμένο ανοσοποιητικό σύστημα και πόνο στην πλάτη.

Στο πλαίσιο της προσομοιωμένης μελέτης, οι συμμετέχοντες θα βρίσκονται συνεχώς στο κρεβάτι είτε για να φάνε, είτε για να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους ακόμα και για να πάνε τουαλέτα ή να κάνουν μπάνιο.

Επίσης, στα κρεβάτια το πάνω μέρος που θα βρίσκεται το κεφάλι θα έχει κλείσει κατά 6 μοίρες προς τα κάτω για να προσομοιωθεί η μετατόπιση των σωματικών υγρών που βιώνουν οι αστροναύτες όταν υπάρχει έλλειψη βαρύτητας. 

Η μελέτη, η οποία χρηματοδοτείται από τη NASA και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, θα διεξαχθεί σε δύο γύρους. Οι πρώτοι 12 εθελοντές έφτασαν στις 25 Μαρτίου και η δεύτερη παρτίδα αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Οι επιστήμονες εξακολουθούν να αναζητούν εθελοντές, ειδικά γυναίκες, για τη δεύτερη φάση.

Απαιτούνται καλές γερμανικές γλωσσικές γνώσεις.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

04/12/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter