Σάσα Τζόρτζεβιτς: «Είμαι χαρούμενος για τους ανθρώπους της ομάδας και όχι για μένα»

Σάσα Τζόρτζεβιτς: «Είμαι χαρούμενος για τους ανθρώπους της ομάδας και όχι για μένα»

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς στάθηκε στο πόσο σημαντική για την ομάδα είναι η κατάκτηση του τίτλου του Basketball Champions League και την συνεισφορά του Κέβιν Πάντερ.

Αν υπάρχει κάτι που ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ξέρει καλά από τα χρόνια που ήταν παίκτης, αυτό είναι η «νίκη».

Ο Τζόρτζεβιτς κέρδισε σχεδόν τα πάντα ως παίκτης. Όλους τους ευρωπαϊκούς τίτλους σε επίπεδο συλλόγων, κάμποσα Ευρωμπάσκετ και ένα χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Αθήνας το 1998 με την εθνική ομάδα της Σερβίας, όπως επίσης και πολλούς εγχώριους τίτλους.

Οδηγώντας την Βίρτους Μπολόνια στον τίτλο του Basketball Champions League, ο Τζόρτζέβιτς κατέκτησε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο ως προπονητής, με μία ομάδα τις τύχες της οποίας ανέλαβε μεσούσης της σεζόν.

“Δεν θυμάμαι πολλά από το να κερδίζω ως παίκτης “, δήλωσε ο Τζόρτζεβιτς στο Eurohoops όταν ρωτήθηκε αν νιώθει διαφορετικά να κερδίζει έναν τέτοιο τίτλο ως προπονητής. “Έχει περάσει πολύς καιρός” συμπλήρωσε ο Σέρβος κόουτς.

Ο τίτλος του BCL πέρασε πια στην ιστορία. Η Μπολόνια παρέδωσε μαθήματα αμυντικής συμπεριφοράς στον τελικό κόντρα στην Τενερίφη για να σηκώσει το τρόπαιο και να επιστρέψει στους ευρωπαϊκούς τίτλους μετά από μια 10ετή “ξηρασία”.

“Το κάθε επόμενο είναι το πιο όμορφο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Είμαι χαρούμενος για τους ανθρώπους της ομάδας, όχι για μένα”, δήλωσε ο Τζόρτζεβιτς.

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκου ήταν χαρούμενος φυσικά. Έτσι όταν ρωτήθηκε γιατί είπε κάτι τέτοιο, προσπάθησε να το θέσει στο σωστό πλαίσιο.

“Επειδή είμαι πολύ ευγνώμων στους ανθρώπους της ομάδας, πολύ ευγνώμων στους παίκτες και την ομάδα συνολικά.”

Ο Τζός Χάλικμαν από το Sports Rabbi ρώτησε τον Τζορτζέεβιτς πόσο χαρούμενος είναι που κατάφερε να κερδίσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο, έχοντας αναλάβει τα ηνία της ομάδας αργά μέσα της σεζόν.

“Είμαι πολύ χαρούμενος και παρότι ήρθα αργά μέσα στη σεζόν, κατορθώσαμε να μείνουμε ενωμένοι και ταπεινοί και να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα. Μετά από κάποιες απρόσμενες ήττες στην Ιταλία, δεν πτοηθήκαμε, μείναμε ενωμένοι και καταφέραμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο.”

Όσον αφορά τον Κέβιν Πάντερ και το πώς νιώθει ο Τζόρτζεβιτς που ο δικός του παίκτης πήρε το βραβείο του MVP του Final Four ο πρών τεχνικός του Παναθηναικού απάντησε:

“Ήταν πραγματικά ο αστέρας αυτού του τουρνουά, ήταν ο MVP, είμαι ευγνώμων γι ‘αυτόν και είμαι πολύ περήφανος που είμαι ο προπονητής του εδώ και δύο μήνες”.

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter