Σαββίδης: Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για την εισβολή στην Τούμπα

Σαββίδης: Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για την εισβολή στην Τούμπα

Η δίκη του Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στον αγώνα πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, τον Μάρτιο του 2018 έγινε σήμερα και κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του. Κι αυτό διότι, όπως προκύπτει, ο ισχυρός άνδρας του Δικέφαλου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς δικαίωμα, συνοδευόμενος από έξι άτομα της προσωπικής του φρουράς.

«Αντιδρά και διαμαρτύρεται για την διαιτητική απόφαση, όπως έκαναν εκείνη την στιγμή και οι φίλαθλοι της ομάδας. Σχετικά με τον αρχικό του ισχυρισμό, πως ενήργησε έτσι καθώς θα αποσιωπούσε την ένταση της στιγμής, δεν μπορεί να γίνει δεκτός. Η συμπεριφορά του αυτή, λόγω της θέσης του, δεν είναι ανεκτή. Φέρει μεγάλη ευθύνη, καθώς όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας, τον θεωρούν πρότυπο και τον ακολουθούν σε κάθε του κίνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας. Και πρόσθεσε: «Δεν υπήρχε λόγος να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο. Δημιουργήθηκε ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Αυτό, σε συνδυασμό με το όπλο που είχε στην κατοχή του, διακινδύνευσαν την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα».

Κομίνης- Δημητριάδης, δεν αντιλήφθηκαν το όπλο

Στην εκδίκαση της υπόθεσης ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε ήταν ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος αναφερόμενος στην γενική εικόνα του ντέρμπι είπε ότι όλα ξεκίνησαν στο 89’ όταν «έγινε η φάση με το αμφισβητούμενο γκολ», ενώ αναφερόμενος στην εισβολή Σαββίδη, υποστήριξε: «Δεν αντιλήφθηκα το όπλο, δεν αισθάνθηκα φόβο. Στα αποδυτήρια που επιστρέψαμε, οι παίκτες είπαν ότι το είδαν, αλλά σε επίπεδο «είδαμε, ακούσαμε», κάποιοι δεν ήταν σίγουροι. Υπήρχε περισσότερο ανησυχία για την τύχη του (ακυρωθέντος) γκολ». Καταλήγοντας στην κατάθεση του ο Β. Δημητριάδης τόνισε ότι η είσοδος του Σαββίδη κατεύνασε τα πνεύματα στις κερκίδες.

Στην συνέχεια εξετάστηκε ο διαιτητής του επεισοδιακού ντέρμπι Γιώργος Κομίνης ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην ακύρωση του γκολ του ΠΑΟΚ. «Για να ξεκινήσει ο αγώνας έπρεπε η κατάσταση να είναι ομαλή. Διαπίστωσα ότι υπήρχε αναστάτωση στους δυο πάγκους. Περιμέναμε να επανέλθει η ομαλότητα», κατέθεσε ο Κομίνης και συνέχισε: «Με πλησίασε ο Μίχελ, δέχθηκα φραστική επίθεση, μού είπε στα αγγλικά «you are finished» (τελείωσες) και έκανε κάποιες κινήσεις με τα χέρια. Θεωρώ ότι η φράση αυτή ήταν περισσότερο ποδοσφαιρική αργκό, ότι η απόφαση (ακύρωσης του γκολ) θα προεξοφλήσει το τέλος μου από τη διαιτησία. Δεν φοβήθηκα εκείνη τη στιγμή, ίσως η αδρεναλίνη, ίσως η μεγάλη εμπειρία μου… Όφειλα να είμαι ψύχραιμος για να μην δημιουργήσω έκρυθμη κατάσταση».

Για την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη, ο Κομίνης είπε: «Ισως παρασυρόμενος κι από τον Μίχελ, έφτασε σε απόσταση περίπου 7-10 μέτρων για να διαμαρτυρηθεί. Δεν είναι σύνηθες, αλλά συμβαίνει να εισέρχονται παράγοντες στο γήπεδο. Δεν αντιλήφθηκα το όπλο. Από αξιωματούχους της ΑΕΚ πληροφορήθηκα για το όπλο. Έδειχναν κάτι στα κινητά τους, αλλά δεν είχα εκείνη τη στιγμή τη δυνατότητα να το διασταυρώσω».

Για την τελική απόφαση του να μην συνεχιστεί ο αγώνας, κατέθεσε: «Περιμέναμε ένα διάστημα για τη δική μας ασφάλεια κι αυτή των διαγωνιζομένων. Ίσως η Σούπερ Λιγκ να ήθελε περισσότερο χρόνο, ίσως και η αστυνομία να ήθελε περισσότερη τάξη και περιφρούρηση. Δεν μπορούσε να εγγυηθεί η αστυνομία την ασφαλή συνέχιση του αγώνα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter