Σβίγκου: Δεν αντιμετωπίζουμε τις συμμαχίες με τη λογική των εφεδρειών

Σβίγκου: Δεν αντιμετωπίζουμε τις συμμαχίες με τη λογική των εφεδρειών

«Δεν λειτουργούμε με τη λογική των εφεδρειών, ούτε θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρχει μια τέτοια εργαλειακή αντιμετώπιση της πολιτικής, των πολιτικών συμμαχιών και των βουλευτών» είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Αυτό που υπάρχει από την πλευρά μας και είναι δημόσιο, δεν είναι καθόλου υπόγειο και δεν αφορά σε συζητήσεις σε κλειστά γραφεία, είναι η ανοιχτή μας πρόσκληση για προγραμματικές συγκλίσεις με δυνάμεις της κεντροαριστεράς και με ανθρώπους προερχόμενους από την κεντροαριστερά» σημείωσε ο η κ. Σβίγκου.

Επίσης, μίλησε για πόλεμο ολιγαρχικών συμφερόντων, τα οποία «στην αρχή θεώρησαν ότι θα μπορέσουν να επηρεάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκαναν και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις», αλλά «όταν είδαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τη νομιμότητα και τη διαφάνεια που είχαμε εξαγγείλει, τότε ξεκίνησε ένας ανελέητος πόλεμος, ο οποίος συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

Η κ. Σβίγκου τόνισε ότι το «τέλος των μνημονίων και η ρύθμιση για το χρέος αντικειμενικά βάζουν τη χώρα μας σε μια νέα περίοδο» και χαρακτήρισε δεδομένη τη σταθερότητα της κυβέρνησης, καθώς, όπως είπε, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν διασφαλίζεται μόνο με αριθμητικούς όρους, αλλά και με πολιτικούς, και σήμερα, «βρίσκεται στο καλύτερό της σημείο».

«Έχει επιτύχει τον βασικό της στόχο που είναι η έξοδος από τα μνημόνια και πλέον μπορεί να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια με άλλους όρους και να υλοποιήσει το σχέδιο για την επόμενη μέρα, κάτι το οποίο αποφεύγει επιμελώς να εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ» σημείωσε.

Πρόσθεσε επίσης, ότι «αυτοί που έχουν να φοβηθούν πολιτικά τις εξελίξεις, είναι εκείνοι οι οποίοι διαψεύδονται καθημερινά από αυτές» και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της διαγραφής του κ. Μίχαλου από τη ΝΔ, λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης θέλει να τελειώσει με οτιδήποτε φιλελεύθερο έχει απομείνει μέσα στο κόμμα του».

«Η ΝΔ έχει διαψευστεί σε όλα τα σκέλη του πολιτικού της αφηγήματος» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Ρ. Σβίγκου, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα δεν μπορεί να συνεχίζει να κρατάει τη σημαία της καταστροφολογίας, γιατί πλέον όλοι αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση, όλοι στηρίζουν τη συμφωνία για τη FYROM και ο κ. Μητσοτάκης «έχει απομείνει μόνος του στην Ευρώπη και στο ΕΛΚ, μαζί με τους εθνικιστές του VMRO να λένε τα ίδια».

Εκτίμησε, δε, ότι η τελευταία επίσκεψή του στο εξωτερικό «εντάσσεται σε μια προσπάθειά να φιλοτεχνήσει ένα πιο φιλοευρωπαϊκό προφίλ σε σχέση με αυτό το οποίο έχει βγάλει προς τα έξω την τελευταία περίοδο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter