Σβίγκου: Επιδιώκουμε λύση που να προωθεί τα συμφέροντα της χώρας

Σβίγκου: Επιδιώκουμε λύση που να προωθεί τα συμφέροντα της χώρας

“Αυτό το οποίο επιδιώκουμε και σε αυτό το οποίο δουλεύει η ελληνική κυβέρνηση εδώ και πολλούς μήνες είναι μία λύση, η οποία προωθεί τα συμφέροντα της χώρας, της προσδίδει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή ως ένας πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας”, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

“Σίγουρα μπορούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία σήμερα να προσδοκούμε μια συμφωνία, όπως αυτή που έχουμε περιγράψει, που θα συμβάλει στη σταθερότητα, την ειρήνη και στην οικονομική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων” σημείωσε η κ. Σβίγκου, επισημαίνοντας πως οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα πρέπει να τοποθετηθούν “με τη δέουσα σοβαρότητα όταν τελικά επιτευχθεί αυτή η λύση και παρουσιαστεί σε όλους”.

“Θεωρώ ότι είμαστε μία πολιτική δύναμη η οποία λύνει προβλήματα και η οποία σχεδιάζει το μέλλον της χώρας σε νέες βάσεις σταθερότητας και ανάπτυξης και γι’ αυτό θα πρέπει και οι τοποθετήσεις της Νέας Δημοκρατίας να αντιλαμβάνονται την εξωτερική πολιτική με αυτόν τον τρόπο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη στάση των ΑΝΕΛ επί του συγκεκριμένου ζητήματος, η κ. Σβίγκου σημείωσε: “Οι ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει ότι στηρίζουν τις διαπραγματευτικές προσπάθειες του Έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών και περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουν τη συμφωνία εφόσον αυτή έλθει. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει από όλες τις πολιτικές δυνάμεις μία ευρύτατη συναίνεση σε μία λύση, η οποία έρχεται να λύσει προβλήματα και όχι να συνεχίσει μια κατάσταση, η οποία είχε οδηγήσει περίπου 140 χώρες και παραπάνω να αναγνωρίσουν την πΓΔΜ με τη σημερινή της συνταγματική ονομασία, κάτι το οποίο δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τα συμφέροντα της χώρας”.

Κληθείσα να σχολιάσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία αλλά και την κριτική που ασκεί ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, η κ. Σβίγκου τόνισε: “Ο κ. Μητσοτάκης προέβαλε για μια ακόμη φορά ένα πρόγραμμα που είναι αντιγραφή των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών και είναι πράγματα με τα οποία έχει αντιπαρατεθεί η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα και γι’ αυτό η συμφωνία αλήθειας που έχει παρουσιάσει είναι στην πραγματικότητα μία συμφωνία αποδόμησης της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων”.

“Στο δικό μας σχέδιο για την ανάπτυξη”, πρόσθεσε, “δεν μπορεί να υπάρξει ούτε δίκαιη ανάπτυξη ούτε αναδιανομή του πλούτου, η οποία να μην στηρίζεται στην προστασία της εργασίας και να μην στηρίζεται στην ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην καταπολέμηση της ανεργίας και στις θέσεις απασχόλησης με αξιοπρεπείς μισθούς. Αντίθετα η πολιτική που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι αυτή που μας οδήγησε στην κρίση, μας οδήγησε στην απώλεια 25% του ΑΕΠ, στο 27% της ανεργίας και στη μείωση μισθών και συντάξεων και θεωρώ ότι είναι μία επιστροφή την οποία δεν πρόκειται να κάνει η χώρα μας”.

“Με σταδιακά και μεθοδικά βήματα και πάντοτε έχοντας ως επίκεντρο την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων, την επαναφορά στην κανονικότητα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι γίνονται βήματα και προς την κοινωνική πρόοδο και προς την κοινωνική δικαιοσύνη” υπογράμμισε η κ. Σβίγκου.

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως “μια σειρά θετικών οικονομικών ειδήσεων συνδέονται με τη συνολική βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στην οικονομία” και “όλα τα θετικά οικονομικά μεγέθη συνδέονται με ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο της χώρας μας για μετά το μνημόνιο, το οποίο παρουσιάστηκε στη Βουλή από τον πρωθυπουργό”.

“Τα όπλα της Ελλάδας οδεύοντας και προς το Eurogroup της 21ης Ιουνίου είναι πολλά, είναι οι θετικές οικονομικές επιδόσεις και γι’ αυτόν τον λόγο θεωρώ ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία καθυστέρηση και ολιγωρία ως προς μια θετική κατάληξη στην 21η Ιουνίου που θα δίνει και ένα συνολικό μήνυμα σταθερότητας προς την Ευρώπη” υπογράμμισε η κ. Σβίγκου.

Για την κρίση στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας, η κ. Σβίγκου σχολίασε πως “η Ευρώπη πρέπει να πάρει μαθήματα και από αυτή την κρίση, χρειάζεται εμβάθυνση της δημοκρατίας και πολιτικές στήριξης της κοινωνίας και της συνοχής και όχι συνέχεια της καταστροφικής πολιτικής λιτότητας που αποδομεί την Ευρώπη, απομακρύνει τους Ευρωπαίους πολίτες από το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και όσα αυτό πρεσβεύει και έτσι τροφοδοτείται η άκρα Δεξιά και οι πολιτικοί εκπρόσωποί της σε μια σειρά από χώρες και όχι μόνο στην Ιταλία”.

“Ειδικά σήμερα”, σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, “εξαιτίας της αβεβαιότητας στην Ιταλία είναι προς το συμφέρον όλων να καταλήξει η Ευρώπη με την ελληνική υπόθεση όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γιατί θα πρόκειται για ένα μήνυμα σταθερότητας και το οποίο θα κλείσει τα στόματα όσον μιλάνε για μία γενικευμένη ευρωπαϊκή κρίση”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter