Σβίγκου για διαπλοκή στα ΜΜΕ: Ο Μητσοτάκης κρίνει εξ ιδίων

Σβίγκου για διαπλοκή στα ΜΜΕ: Ο Μητσοτάκης κρίνει εξ ιδίων

«Επικοινωνιακά αφηγήματα χωρίς καμιά ουσιαστική αξία» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τις αναφορές του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΒΒΕ, με αφορμή της εξελίξεις στον χώρο των μέσων ενημέρωσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια» δήλωσε η κ. Σβίγκου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» και πρόσθεσε: «Εκείνοι οι οποίοι οικοδόμησαν ένα καθεστώς διαπλοκής, διαφθοράς και αδιαφάνειας όλα τα προηγούμενα χρόνια, εκείνοι που έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, όταν δεν τους άρεσαν -μιλώ για την απόφαση του ΣτΕ που επί χρόνια έλεγε ότι πρέπει να ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, γιατί είναι αντισυνταγματικό να μην υπάρχουν άδειες- εκείνοι που έκλειναν εν μία νυκτί την ΕΡΤ αγνοώντας τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων, μόνο και μόνο επειδή έτσι τους άρεσε, εκείνοι οι οποίοι ενθάρρυναν πρακτικές τραπεζών ενάντια στο δημόσιο συμφέρον -αναφέρομαι στα θαλασσοδάνεια στα κόμματα και στα ΜΜΕ που έδιναν με αέρα- είναι αυτοί οι οποίοι προσπαθούν σήμερα να δημιουργήσουν σκιές στην ελληνική κυβέρνηση και εκείνοι οι οποίοι επιχειρούν να παίξουν με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και γι αυτόν τον λόγο βρίσκουν τέτοια επικοινωνιακά αφηγήματα, που δεν έχουν καμιά ουσιαστική αξία».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «περίεργη σιωπή» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά το θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες […] «σαν να μη θέλουν να γίνει ποτέ διαγωνισμός». «Θα πρέπει να τοποθετηθούν και τα υπόλοιπα κόμματα σχετικά με την αναγκαιότητα να γίνει άμεσα ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως η τελευταία απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει και βέβαια θα πρέπει το ΕΣΡ να απαντήσει στην επιστολή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν.Παππά και να δηλώσει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη του διαγωνισμού και τη διενέργειά του» επισήμανε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter