Σβίγκου για μήνυση κατά Βαξεβάνη: Ο δρόμος των μηνύσεων δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα

Σβίγκου για μήνυση κατά Βαξεβάνη: Ο δρόμος των μηνύσεων δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα

“Ο δρόμος των μηνύσεων, αντί των απαντήσεων στα ερωτήματα που έθεσε το δημοσίευμα, δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα που καλό είναι να απαντηθούν”, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου. 

Η κ. Σβίγκου παραχώρησε συνέντευξη στον Flash και τη Δέσποινα Τσαντέ και τόνισε ότι “Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει ενωμένος μέσα από συλλογικές διαδικασίες και συλλογικές αποφάσεις”.

Ερωτηθείσα για σύνοδο του Νότου, τόνισε: “Μόνο το ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια προσπάθεια συντονισμού των βημάτων των χωρών του Νότου είναι από μόνο του θετικό. Και μάλιστα είναι μια πρωτοβουλία που λίγα χρόνια πριν δεν ήταν εφικτή για διάφορους λόγους και κυρίως επειδή τότε δεν ήταν επιδίωξη ούτε της ελληνικής πλευράς. Μάλιστα το ότι αποκτά αυτή τη στιγμή μόνιμο χαρακτήρα και μιλάμε για την τρίτη σύνοδο σε λίγο χρονικό διάστημα, αποτυπώνει τη συνειδητοποίηση των κοινών προβλημάτων που έχουν οι χώρες του Νότου. Είναι χαρακτηριστική και η χθεσινή φράση του πρωθυπουργού για τα πλεονάσματα του Βορρά και τα ελλείμματα του Νότου, όπως επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι και στο κοινό ανακοινωθέν που βγήκε μετά τη Σύνοδο δίνεται προτεραιότητα στο ευρωπαϊκό κοινωνικό και εργασιακό μοντέλο. Προφανώς δεν θέλω να παραγνωρίσω τις διαφορές μεταξύ των κυβερνήσεων…”

Τόνισε δε, ότι “Η νέα μάχη που έχει να δώσει η κυβέρνηση έχει να κάνει με τη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Έχετε δίκιο ότι υπάρχουν διάφορες δηλώσεις που τείνουν να θολώσουν το τοπίο ως προς αυτό. Να θυμίσουμε όμως ότι η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος είναι η απαραίτητη προϋπόθεση που βάζει το ίδιο το ΔΝΤ για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Οπότε εφ’ όσον επιθυμούν διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, θα πρέπει να υπαναχωρήσουν ως προς τα μέτρα για το χρέος, που να θυμίσω επίσης ότι είναι και απόφαση προηγούμενων Eurogroup.”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter