Σβίγκου: H κυβέρνηση έχει τη στήριξη της Βουλής κι αυτό έχει φανεί σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες

Σβίγκου: H κυβέρνηση έχει τη στήριξη της Βουλής κι αυτό έχει φανεί σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες

Η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποτυπωθεί η βελτίωση της οικονομίας στο εισόδημα των εργαζομένων, η κυβέρνηση έχει τη στήριξη της Βουλής και ο σχεδιασμός είναι να γίνουν στο τέλος της τετραετίας οι βουλευτικές εκλογές, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«H κυβέρνηση έχει τη στήριξη της Βουλής κι αυτό έχει φανεί σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες. Πολύ πρόσφατα ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης και δόθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου μέχρι τη λήξη της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης» σημείωσε.

Παράλληλα, η κ. Σβίγκου τόνισε ότι «την επόμενη περίοδο θα ψηφιστούν πολύ σημαντικά νομοσχέδια, τα οποία ελαφρύνουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και αποτυπώνουν το μεταμνημονιακό μας σχέδιο για την κοινωνία και την οικονομία, δηλαδή, επαναφορά της οικονομίας στην κανονικότητα και ταυτόχρονα δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες των προηγούμενων χρόνων».

Επίσης, χαρακτήρισε «ένα θετικό βήμα» την έκδοση του ελληνικού ομολόγου, λέγοντας πως «είναι απόδειξη ότι η οικονομία βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και ότι διεθνείς, και μάλιστα μακροπρόθεσμοι επενδυτές, εμπιστεύονται τη χώρα μας». «Εμείς δεν επιδιώκουμε μόνο την άνθιση των οικονομικών δεικτών και την επαναφορά στην οικονομική σταθερότητα, αλλά επιδιώκουμε η βελτίωση της οικονομίας να αποτυπώνεται στο εισόδημα των εργαζομένων, στην καθημερινότητα των πολιτών. Γι’ αυτό και οι βασικοί στόχοι για την επόμενη περίοδο είναι η μείωση της ανεργίας και βέβαια η ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως είδαμε με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου» πρόσθεσε.

Για την αντιπολίτευση, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι έχει διαψευστεί με ηχηρό τρόπο η καταστροφολογία της και όσον αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών υπογράμμισε πως ο σχεδιασμός είναι για το τέλος της τετραετίας.

«Έχει επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος της εξόδου από τα μνημόνια, κάτι το οποίο έγινε δυνατό μετά από συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης και έναν συγκροτημένο σχεδιασμό. Αυτό που προέχει τους επόμενους μήνες είναι η έξοδος από τα μνημόνια να ακολουθηθεί από ένα συγκροτημένο πλέγμα ενεργειών και από ένα συνεκτικό σχέδιο, το οποίο ως βασικό του στόχο θα έχει την αποτύπωση των θετικών οικονομικών στοιχείων και των θετικών οικονομικών επιδόσεων στο εισόδημα των πολιτών. Αυτή είναι η βασική μας επιδίωξη. Η αύξηση του εισοδήματος των πολιτών και η μείωση της ανεργίας, όπως βέβαια και η ολοκλήρωση των θεσμικών μεταρρυθμίσεων» σημείωσε η κ. Σβίγκου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter