Σβίγκου: Η Ν.Δ. με την προσπάθεια εκφοβισμού της Δικαιοσύνης επιβεβαιώνει τον πανικό της

Σβίγκου: Η Ν.Δ. με την προσπάθεια εκφοβισμού της Δικαιοσύνης επιβεβαιώνει τον πανικό της

Για «προσπάθεια εκφοβισμού της Δικαιοσύνης με την οποία επιβεβαιώνει τον πανικό της», κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 για την υπόθεση Novartis.

«Τις τελευταίες μέρες έχουμε δει ότι, προεξάρχουσας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπάρχει μία προσπάθεια εκφοβισμού της Δικαιοσύνης με τη οποία η ΝΔ επιβεβαιώνει τον πανικό της» ανέφερε η κ. Σβίγκου και πρόσθεσε: «Έχουμε δει ελάχιστα ή και καθόλου λόγια εμπιστοσύνης και στήριξης των Αρχών και της Δικαιοσύνης, ενώ έχουμε δει να εκστομίζονται απειλές απέναντι στους μάρτυρες, να υπάρχουν επιθέσεις απέναντι στα δικαστικά όργανα. Αυτά πρέπει να σταματήσουν και πρέπει όλοι να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της υπόθεσης που έχει να διαχειριστεί η Δικαιοσύνη και η Βουλή. Έχουμε μία προσπάθεια να χαρακτηριστούν οι μάρτυρες αναξιόπιστοι, κουκουλοφόροι, ενώ όλοι γνωρίζουν και ειδικά αυτοί που το ψήφισαν -και αναφέρομαι στη ΝΔ- ποιο είναι το θεσμικό πλαίσιο προστασίας της ανωνυμίας των μαρτύρων. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μία προσπάθεια των εμπλεκομένων στην υπόθεση να αποδείξουν ότι οι μάρτυρες είναι αναξιόπιστοι, αλλά εγώ λέω να περιμένουμε και να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να συνεχίσει το έργο της.

«Είδαμε τη ΝΔ να ζητάει την αποκάλυψη των ονομάτων των μαρτύρων, κάτι που καταλαβαίνει ότι όχι μόνο δεν προβλέπεται από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, αλλά επί της ουσίας στρέφεται και ενάντια στη διαλεύκανση της υπόθεσης, γιατί υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο προστατεύονται οι μάρτυρες, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος εκφοβισμού τους» τόνισε η κ. Σβίγκου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι πρόκειται για μία πρωτοφανή κοινοβουλευτικά υπόθεση, λόγω του αριθμού των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στη δικογραφία, και γι’ αυτό πρέπει να ακολουθηθούν εκείνες οι θεσμικές διαδικασίες που θα αποδεικνύουν και τη σοβαρότητα και τη θεσμική ευθύνη με την οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα. Όσο για τη βούληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας δήλωσε πως θέλει «να υπάρξει η μέγιστη δυνατή σοβαρότητα στη διαχείριση της υπόθεσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Documento Newsletter