Σβίγκου: «Η πολιτική αντιπαράθεση δηλητηριάζεται από τον κιτρινισμό»

Σβίγκου: «Η πολιτική αντιπαράθεση δηλητηριάζεται από τον κιτρινισμό»

Τη δυνατότητα που έχει η κυβέρνηση με μεγαλύτερη αισιοδοξία πλέον -μετά τη διάψευση όλων των καταστροφολογικών σεναρίων- να αξιοποιήσει όλες τις θετικές δυνατότητες για τη χώρα, με τελικό στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη που θα αποτυπωθεί στην καθημερινότητα και των πολιτών και το εισόδημά τους, υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον «Alpha Radio».

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η πολιτική αντιπαράθεση δηλητηριάζεται από τον κιτρινισμό της συσχέτισης του υφυπουργού κ. Βασιλειάδη με την Ηριάννα», καλώντας την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να καταδικάσει επίσημα τον βουλευτή της Λεωνίδα Γρηγοράκο. Τόνισε ότι δεν είναι πρόθεση ούτε της κυβέρνησης, ούτε του κόμματος να μπει σε καμία αντιπαράθεση με τη Δικαιοσύνη, για να επισημάνει ότι σε καμία περίπτωση δεν συνιστά παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης το δικαίωμα του κάθε πολιτικού προσώπου και των πολιτικών κομμάτων να σχολιάζουν δικαστικές αποφάσεις.

Ειδικότερα, η κ. Σβίγκου σημείωσε ότι «με την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης μπορούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και με ένα θετικό οικονομικό κλίμα, το οποίο έχει διαψεύσει όλα τα καταστροφολογικά σενάρια της προηγούμενης περιόδου, να αξιοποιήσουμε όλες τις θετικές δυνατότητες που δημιουργούνται για τη χώρα, με τελικό στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη, μία ανάπτυξη, δηλαδή, που δεν θα είναι στα νούμερα και στα χαρτιά μόνο, αλλά πραγματικά θα αποτυπωθεί στην καθημερινότητα των πολιτών και στο εισόδημά τους».

Υπογράμμισε ότι «η πολιτική αντιπαράθεση δηλητηριάζεται από τον κιτρινισμό της συσχέτισης του υφυπουργού κ. Βασιλειάδη με την Ηριάννα» και πως «η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρέπει να καταδικάσει επίσημα τον κ. Γρηγοράκο».

«Δεν θέλουμε να μπούμε σε καμία αντιπαράθεση με τη Δικαιοσύνη, και αυτό δεν είναι πρόθεση ούτε της κυβέρνησης, ούτε του κόμματος», είπε η κ. Σβίγκου, για να συμπληρώσει ότι «είναι συνταγματικό, όμως, το δικαίωμα του κάθε πολιτικού προσώπου, αλλά και των πολιτικών κομμάτων να σχολιάζουν δικαστικές αποφάσεις». «Αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνιστά παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Και θα πρέπει να μην κρίνουμε τα πράγματα με δύο μέτρα και δυο σταθμά» τόνισε.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Θυμόμαστε όλοι τον κ. Δένδια να αποστέλλει non paper στους δικαστικούς και να τους υποδεικνύει ποιοι πρέπει να καταδικαστούν, θυμόμαστε όλοι τον κ. Μητσοτάκη, αλλά και τον κ. Κεδίκογλου να κάνουν δηλώσεις και να κατηγορούν τους δικαστές για παραλείψεις που θεώρησαν οι ίδιοι ότι έκαναν. Είδαμε να θεωρείται κατά τους δικαστές άντρο τρομοκρατικών οργανώσεων η Βαρκελώνη και επειδή ταξίδεψε η Ηριάννα στη Βαρκελώνη, αυτό να οδηγεί σε συγκεκριμένη καταδικαστική απόφαση», Όπως ανέφερε, «στην Ευρώπη υπάρχει μία τάση όξυνσης της καταστολής και περιστολής ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών» και «τα δημοκρατικά δικαιώματα πρέπει να περιφρουρούνται».

Αναφορικά με την υπόθεση Γεωργίου, η κ. Σβίγκου δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης» και πως «αυτό που θα έπρεπε, όμως, τα πολιτικά κόμματα να συζητήσουμε είναι ποιοι ευθύνονται γι’ αυτά τα ελλείμματα». «Οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε για να επισημάνει: «Αυτό είναι το πολιτικό στοιχείο που πρέπει να συζητηθεί. Γιατί αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία φάση που η χώρα έχει πληρώσει πολύ άσχημα όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και τώρα προσπαθεί να σταθεί ξανά στη πόδια της».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter