Σβίγκου: Η ρύθμιση του χρέους είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης

Σβίγκου: Η ρύθμιση του χρέους είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης

Η ρύθμιση του χρέους είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και είναι η σειρά των δανειστών να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Ελλάδα, η οποία έχει τηρήσει πλήρως τα συμφωνηθέντα, όπως αναγνωρίζουν όλοι, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

«Έχει έρθει και η ώρα της Ευρώπης και η ώρα συνολικά των δανειστών, να πάρουν εκείνες τις αποφάσεις οι οποίες θα είναι αντίστοιχες των θυσιών του ελληνικού λαού, αλλά και των οικονομικών αποδόσεων που έχει αυτή τη στιγμή το ελληνικό πρόγραμμα» είπε η κ. Σβίγκου, επικαλούμενη «τα στοιχεία υπεραπόδοσης των στόχων της ελληνικής οικονομίας, τα οποία δεν μπορούν να παραγνωριστούν από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα».

«Δεν μπορεί να χαθεί αυτή η ευκαιρία που υπάρχει για υπέρβαση της κρίσης και να παραπεμφθεί στις καλένδες» επισήμανε και συνέχισε: «Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει την ελληνική πλευρά ότι δεν έχει κάνει όλα όσα έπρεπε να κάνει. Αυτό καταδείχθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, όπου εκεί εκφράστηκε πλήρως η αποδοχή και η επιβράβευση των προσπαθειών της Ελλάδας ως προς αυτό το επίπεδο».

Για τον στόχο της κυβέρνησης επισήμανε, ότι είναι «μια ξεκάθαρη διευθέτηση για το χρέος που θα το καθιστά βιώσιμο και που θα επιτρέπει στην ΕΚΤ να δώσει μια θετική έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος, οπότε και να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Δεν ζητάμε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από αυτό. Θεωρούμε ότι από κει και πέρα είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης να δοθεί καθαρή λύση για το χρέος και είναι ηθική και νομική δέσμευση των εταίρων να το κάνουν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter