Σβίγκου: Μεγάλο λάθος της ΝΔ το να ψαρεύει στα θολά νερά της ακροδεξιάς

Σβίγκου: Μεγάλο λάθος της ΝΔ το να ψαρεύει στα θολά νερά της ακροδεξιάς

Αν η ΝΔ συνεχίσει να ψαρεύει στα «θολά νερά» της ακροδεξιάς, θα είναι μεγάλο λάθος, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.

«Αν η ΝΔ θεωρεί, όπως το θεώρησαν και άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη και έχασαν από αυτό, ότι με το να φλερτάρει με τέτοιες ιδέες, να φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή, θα ψαρέψει στα θολά νερά της ακροδεξιάς, θεωρώ ότι κάνει μεγάλο λάθος» είπε χαρακτηριστικά η κ. Σβίγκου.

Μιλώντας για τις μαθητικές κινητοποιήσεις, είπε ότι δεν πρόκειται να χαρακτηρίσει τους μαθητές φασίστες ή χρυσαυγίτες, «αλλά θα καταδικάσω μετά βδελυγμίας την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να μπει στα σχολεία διά μέσου του Μακεδονικού», τονίζοντας ότι «αυτή πρέπει να είναι και η στάση όλων των κομμάτων».

Σε ό,τι αφορά τη λήψη θετικών μέτρων από την κυβέρνηση, είπε ότι «θα αποτυπωθούν στην καθημερινότητα των πολιτών και στα εισοδήματά τους». Πρόσθεσε ότι μέσα στους συμφωνημένους στόχους του 3,5% για τα επόμενα χρόνια, η χώρα να επιλέγει εκείνα τα μέτρα άσκησης πολιτικής που θα μπορούν να είναι και μέτρα άσκησης κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και ανάπτυξης για τους πολλούς.

«Αυτό είναι το οποίο καταφέρνουμε σήμερα να κάνουμε και είναι κάτι για το οποίο θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες. Γιατί δεν προσπαθούμε να πουλήσουμε ένα success story όπου ξαφνικά όλα είναι υπέροχα, όλα είναι θαυμάσια και δεν υπάρχουν δυσκολίες. Είναι δύσκολος ο δρόμος» τόνισε η κ. Σβίγκου.

Σε ό, τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι με βάση τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών, μειώνεται «τόσο για τα ασθενέστερα όσο και για τα μεσαία στρώματα».

Επικρίνοντας τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε ότι «έχουν αναγκαστεί να συρθούν πίσω από τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ και να ψηφίζουν τα μέτρα τα οποία έλεγαν την προηγούμενη περίοδο ότι δεν θα έρθουν». Πρόσθεσε ότι «η ΝΔ έχει διαψευστεί παντού» και συμπλήρωσε πως «αντί ο κ. Μητσοτάκης να αποδεχθεί αυτή την πολιτική του ήττα και να αλλάξει στρατηγική στόχευση, συνεχίζει να καταστροφολογεί, μην μπορώντας να αντικρύσει τους Έλληνες πολίτες και να τους πει ότι “εγώ θα καταψηφίσω το κοινωνικό μέρισμα ή θα καταψηφίσω τη μείωση των εισφορών ή τη μείωση του ΕΝΦΙΑ”».

Σε ό, τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι «πρέπει να προχωρήσει» για να είναι η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων. «Η λύση που προτείνουμε αποκαθιστά την ιστορικότητα της ελληνικής Μακεδονίας και δεν αφήνει κανένα περιθώριο και καμία υπόνοια για οποιοδήποτε αλυτρωτισμό από τους γείτονες, κάτι δηλαδή το οποίο δεν το καταφέρανε οι προηγούμενες κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή τη συμφωνία θα την υπερασπιστούμε» τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «στη Βουλή θα πάρει μεγάλη πλειοψηφία».

Αναφορικά με τη στάση των ΑΝΕΛ, είπε ότι σε κάθε περίπτωση ο κ. Καμμένος δεν θα συνδράμει στα σχέδια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν θα ρίξει την κυβέρνηση.

Ερωτηθείσα για τη διερεύνηση των λογαριασμών Σημίτη και το Κίνημα Αλλαγής, η κ. Σβίγκου είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσουκάτος, ο κ. Μαντέλης, ο κ. Παπαντωνίου, ο κ. Τσοχατζόπουλος – ελπίζω να μην ξεχνάω κανέναν- ήταν υπουργοί και κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη. Ότι δεν μπορεί ο κ. Σημίτης να σφυρίζει αδιάφορα για τα φαινόμενα διαφθοράς στην κυβέρνησή του και να μην αντιλαμβάνεται την πολιτική ευθύνη αυτών των φαινομένων».

«Η σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εφόσον πραγματικά θέλει να πάρει αποστάσεις από την προηγούμενη περίοδο, θα πρέπει όλα αυτά να τα δει αυτοκριτικά» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι «πρέπει να δει αυτοκριτικά την πολιτική της συμπόρευση με τη ΝΔ του κ. Σαμαρά».

«Θα δούμε αν η κεντροαριστερά στη χώρα μας θα ακολουθήσει την πορεία της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, η οποία έχει κόψει δεσμούς με το νεοφιλελευθερισμό και τη συντήρηση ή αν θα συνεχίσει να πορεύεται χέρι – χέρι με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βορίδη» σημείωσε η κ. Σβίγκου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter