Σβίγκου: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει τις προοδευτικές δυνάμεις και γίνεται πιο ισχυρός

Σβίγκου: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει τις προοδευτικές δυνάμεις και γίνεται πιο ισχυρός

Την ικανοποίησή της, τόσο από τη μαζικότητα της πρώτης ανοιχτής συνάντησης για την Πανελλαδική Συμμαχία όσο κυρίως για το ισχυρό μήνυμα που δόθηκε από αυτή τη συμμετοχή του κόσμου, εξέφρασε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Ο προοδευτικός κόσμος έδειξε ότι ενώνει τις δυνάμεις του, ότι θέλει με αποφασιστικότητα να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Ήταν μια μεγάλη συνάντηση αριστερών και προοδευτικών πολιτών, πολιτών της οικολογίας, των κινημάτων, του ευρύτερου προοδευτικού κόσμου, που αποφάσισε να συναντηθεί, να συζητήσει, να συμπορευτεί απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και την Ακροδεξιά, ώστε να διασφαλιστεί μια προοδευτική και αριστερή προοπτική για τη νέα περίοδο», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σβίγκου.

«Το τελευταίο διάστημα έλαβαν χώρα δύο πολύ σημαντικά γεγονότα: Το ένα είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, το δεύτερο είναι βέβαια η έξοδος από τα μνημόνια. Το πολιτικό σκηνικό αναδιατάχτηκε. Αυτή τη στιγμή αναμετρούνται δύο διαφορετικοί κόσμοι, και σε μια μάχη, η οποία θα είναι σκληρή την επόμενη περίοδο, έχει σημασία το ότι ο προοδευτικός κόσμος είναι αποφασισμένος να ενώσει τις δυνάμεις του», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Το γαρ πολύ της θλίψης γεννά παραφροσύνη. Θεωρώ ότι όσοι επιχειρούν να απαξιώσουν αυτή την προσπάθεια, το κάνουν γιατί στην πραγματικότητα τη φοβούνται. Κι αυτό συμβαίνει τόσο από ένα συγκεκριμένο σύμπλεγμα ΜΜΕ, όσο και από οργανωμένες δυνάμεις οι οποίες επιλέγουν τη συμπόρευση με τη ΝΔ των κ.κ. Γεωργιάδη και Βορίδη, αλλά απορρίπτουν την κάθε προσέγγιση με την Αριστερά και τον προοδευτικό κόσμο. Αυτό το έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός, θεωρώ ότι το έχουν καταλάβει οι προοδευτικοί πολίτες, οι οποίοι γυρίζουν την πλάτη σ’ αυτές τις προσπάθειες απαξίωσης και διαστρέβλωσης αυτού του νέου πράγματος που προσπαθούμε να συγκροτήσουμε»

«Είναι κυρίαρχη η αντίθεση της Αριστεράς και της Δεξιάς και τη νέα περίοδο», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης της η κ. Σβίγκου και πρόσθεσε: «Οπότε έχει σημασία, για όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ποια πλευρά θα επιλέξουν. Αν θα επιλέξουν την πλευρά της προόδου ή αν θα επιλέξουν την πλευρά της συντήρησης. Αν θα επιλέξουν την ανασυγκρότηση και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους ή θα επιλέξουν αυτά τα οποία προτείνει ο κ. Μητσοτάκης, που είναι η πλήρης αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, η πλήρης ισοπέδωση του δημόσιου τομέα, το ασφαλιστικό σύστημα α λα Πινοσέτ. Μια σειρά ζητημάτων είναι να αποφασιστούν εν τοις πράγμασι την επόμενη περίοδο, που αφορούν στην κατεύθυνση που θα πάρει η χώρα μας και, βέβαια, την κατεύθυνση που θα πάρει η Ευρώπη στις πιο κρίσιμες ευρωεκλογές των τελευταίων δεκαετιών».

Συνεχίζοντας, η κ. Σβίγκου υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, ως μια δύναμη της Αριστεράς προσεγγίζει τους προοδευτικούς πολίτες, ως μια δύναμη της Αριστεράς προσεγγίζει τις δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς καμιά διάθεση η οποιαδήποτε δύναμη να ξεχάσει τις δικές της ιδεολογικές, πολιτικές διαφορές, την ιστορική της προέλευση. Ίσα-ίσα, η διαφορετικότητα είναι αυτή που σε κάθε συμπαράταξη, όπως αυτή που συγκροτούμε, είναι που δίνει τη δύναμη στο όλο εγχείρημα. Γι’ αυτό και λέμε ότι ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Ενώνουμε τη διαφορετικότητά μας. Ενώνουμε τις διαφορετικές μας αφετηρίες. Αλλά αυτό που συγκροτούμε είναι κάτι καινούργιο, στο οποίο βέβαια είναι ισχυρή η σφραγίδα της Αριστεράς, η σφραγίδα των κινημάτων και, βέβαια, είναι και ισχυρός και γίνεται πιο ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από αυτή τη συμπαράταξη».

Για τη σύμπραξη με τη ΔΗΜΑΡ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τη χαρακτήρισε θετική και σημαντική «με την έννοια ότι, όταν τα προβλήματα είναι τέτοια και όταν είναι τέτοιες οι προκλήσεις της επόμενης περιόδου, έχει σημασία να συναντιούνται δυνάμεις οι οποίες μπορεί να έχουν διαφορές, αλλά σίγουρα έχουν κοινά σημεία τα οποία αποφασίζουν ότι είναι πολλά περισσότερα από τις διαφορές που τις χωρίζουν. Αλλά θα σας έλεγα ότι και η προσέγγιση με τη ΔΗ.ΜΑΡ. έγινε εφικτή ακριβώς μετά από τη Συμφωνία των Πρεσπών, στην οποία Συμφωνία των Πρεσπών η ΔΗ.ΜΑΡ. είχε μία ιδιαίτερα θετική στάση. Δεν φοβήθηκε το πολιτικό κόστος, δεν φοβήθηκε τη στάση του ΚΙΝ.ΑΛ., στο οποίο ανήκε μέχρι πρότινος. Πολέμησε αυτή τη φοβική και την εχθρική στάση του ΚΙΝ.ΑΛ. σε μια επωφελή συμφωνία, όπως είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Και με αυτόν τον τρόπο κατέστη εφικτή η προσέγγιση των δύο δυνάμεων. Και από την προγραμματική συμφωνία, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, μπορούν όλοι να αναγνωρίσουν ότι τα κοινά σημεία είναι πολλά περισσότερα απ’ αυτά που μας χωρίζουν. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχει και συνεργασία η οποία θεωρώ ότι την επόμενη περίοδο θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για όλους μας», κατέληξε η κ. Σβίγκου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter