Σβίγκου: «Οι καταστροφικές συνταγές του ΔΝΤ είναι το πρόγραμμα της ΝΔ»

Σβίγκου: «Οι καταστροφικές συνταγές του ΔΝΤ είναι το πρόγραμμα της ΝΔ»

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας βαθιά νεοφιλελεύθερος πολιτικός, ο οποίος έχει μετατρέψει τις καταστροφικές συνταγές του ΔΝΤ σε πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας» επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Alpha».

«Το σχέδιο του προέδρου της ΝΔ, τόσο για τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, όσο και για το κράτος και τις εργασιακές σχέσεις, συνίσταται σε ένα συνονθύλευμα προτάσεων που έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν και από το ΔΝΤ και από άλλους κύκλους των δανειστών. Αποτελούν, μάλιστα, τον πυρήνα των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν στη χώρα από το 2010 μέχρι το 2015 και είδαμε και τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών. Όχι μόνο δεν παρεκκλίνει από τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική ο κ. Μητσοτάκης, αλλά την ακολουθεί πιστά» είπε η κ. Σβίγκου.

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δημοσκοπήσεις και την προσφυγή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ΕΣΡ, σχολίασε ότι «το πρόβλημα της ΝΔ έχει να κάνει με τα αποτελέσματα των μετρήσεων και όχι ποιοι τις διενεργούν» και πρόσθεσε: «Όταν ήταν στη ΔΕΘ ο Κ. Μητσοτάκης, είδαν το φως της δημοσιότητας δημοσκοπήσεις οι οποίες είναι σε αντιδιαστολή με το κυρίαρχο αφήγημα της ΝΔ περί δημοσκοπικής της υπεροχής κι αυτό είναι το πρόβλημά της. Από κει και πέρα εμείς, όπως γνωρίζετε, βγάλαμε μια άτυπη ενημέρωση στην οποία καταγράφονται όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν προσπάθησε ποτέ να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη με δημοσκοπήσεις και παρατήρησε: «Εχουμε μια συγκεκριμένη αντίληψη για τις δημοσκοπήσεις που και η χθεσινή μας άτυπη ενημέρωση δεν απείχε από τις θέσεις που ήδη έχουμε καταθέσει στον δημόσιο λόγο σχετικά με το πώς πρέπει κάποιος να τις διαβάζει. Ούτε λειτουργούμε με ευαγγέλιο τις δημοσκοπήσεις. Εμείς, αν κάτι αξιολογούμε κυρίαρχα, είναι την επαφή μας με τον κόσμο. Και θα σας έλεγα επίσης ότι πέρα από τις δημοσκοπήσεις και τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, αυτή τη στιγμή διεξάγονται μια σειρά ανοιχτών παρεμβάσεων και του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, για παράδειγμα τα αναπτυξιακά συνέδρια, όπου εκεί καταγράφεται η διάθεση των πολιτών και να ακούσουν και να συζητήσουν και βέβαια αναμένουν ακόμα περισσότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, κάτι το οποίο εμείς το γνωρίζουμε πολύ καλά. Και θεωρούμε ότι οι πολίτες -κι αυτή είναι η αίσθησή μας από την επαφή με τον κόσμο, όχι μόνο από τις καταγραφές της κοινής γνώμης- πλέον αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία την επόμενη μέρα. Κι αυτούς τους πολίτες δεν θέλουμε να τους διαψεύσουμε. Το έργο που έχουμε παρουσιάσει και οι προτάσεις που έχουμε παρουσιάσει για το επόμενο διάστημα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter