Σβίγκου: Πρόθυμος σύμμαχος των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών ο Μητσοτάκης

Σβίγκου: Πρόθυμος σύμμαχος των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών ο Μητσοτάκης

«Απροκάλυπτα νεοφιλελεύθερο» και «πρόθυμο σύμμαχο των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών» χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5”.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε στην 82η ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κ. Σβίγκου παρατήρησε: «Όταν αναφέρεσαι στις κοινωνικές ανισότητες και τις αντιμετωπίζεις ως φυσικές και όταν αντιμετωπίζεις τα δημόσια αγαθά ως εμπορεύματα που θα πρέπει να παραχωρηθούν πάραυτα στους ιδιώτες, νομίζω δεν υπάρχει καλύτερος χαρακτηρισμός. 

Και ειδικότερα αν δούμε τις αναφορές του και στην υγεία και στην παιδεία αλλά και στα εργασιακά, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει μια πλήρη αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού και τα θέλει να αποστερήσει από κάθε δημόσια στήριξη τα δημόσια αγαθά και από κάθε δημόσια χρηματοδότηση. 

Την ίδια στιγμή, μίλησε για επενδύσεις με πλήρη αδιαφορία και εχθρότητα τόσο στα εργασιακά δικαιώματα όσο και στην τήρηση της νομοθεσίας. Έφτασε μάλιστα να υπόσχεται ένα πλαίσιο για τις επιχειρήσεις όπου δεν θα υπάρχουν στοιχειώδεις κανόνες και νομοθεσίες, με προφανή του στόχευση να αναφερθεί βέβαια στις Σκουριές και στην αναγκαιότητα που υπάρχει από την κυβέρνηση να βάλει ένα πλαίσιο για τις επενδύσεις».

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «είναι πρόθυμος συνεχιστής νέων δεσμεύσεων και νέων προγραμμάτων, θέλοντας ενδεχομένως να κλείσει το μάτι σε ακραίες φωνές του ΔΝΤ εν όψει της αξιολόγησης που αρχίζει” και σημείωσε: “Μίλησε για μεταρρυθμίσεις μετά το 2018, χωρίς να τις κατονομάζει, τη στιγμή που όλη η ευρωπαϊκή κοινότητα και όλος ο διεθνής τύπος αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα για έξοδο από το πρόγραμμα το 2018».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter