Σβίγκου: Προχωρά η υλοποίηση του σχεδίου για την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα

Σβίγκου: Προχωρά η υλοποίηση του σχεδίου για την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα

«Τις επόμενες βδομάδες θα ψηφιστούν όλα τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός τον Σεπτέμβρη και προχωρούμε κανονικά στην υλοποίηση του συλλογικού μας σχεδίου, το οποίο αποκαθιστά αδικίες και το οποίο επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KONTRA.

Με αφορμή την «πολύ θετική είδηση» για την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, η κ. Σβίγκου είπε ότι έγινε ένα αποφασιστικό βήμα και χαρακτήρισε το μέτρο αντιαναπτυξιακό «που σε καμία περίπτωση δεν χρειαζόταν». Όπως είπε «φόρτωνε βάρη τον ελληνικό λαό, τη στιγμή που η Ελλάδα έχει βγει από τα μνημόνια».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «όπλο μας ήταν και θα εξακολουθήσει να είναι η βελτίωση των οικονομικών δεικτών, αλλά η βελτίωση κυρίως των κοινωνικών δεικτών, πχ της καταπολέμησης της ανεργίας κάτω από το 19%» ενώ άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της.

«Η ΝΔ τα έχει βάψει μαύρα. Είχε ποντάρει τα πάντα στη μείωση των συντάξεων» είπε, προσθέτοντας ότι «επί πάρα πολλούς μήνες κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι ρίχνει στον Καιάδα τους συνταξιούχους» και «όταν τελικά κατάλαβε ότι υπάρχει περιθώριο για να ακυρωθεί το μέτρο, είδαμε τον κ. Χατζηδάκη να μαλώνει τον κ. Μοσκοβισί στη Βουλή για να μειωθούν οι συντάξεις, όχι για να ακυρωθεί η μείωση». Αντίθετα όμως, συνέχισε «και το μέτρο των συντάξεων δεν πρόκειται να εφαρμοστεί και θα ακυρωθεί, αλλά και θα εφαρμοστούν όλα τα θετικά μέτρα τα οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ», ενώ σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα «θα πολλαπλασιαστούν τα fake news, που διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα». «Η απάντηση σε αυτά τα fake news είναι το πραγματικό έργο που υλοποιεί η κυβέρνηση και τίποτε άλλο» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι καμία από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις της ΝΔ, από το 2016 που έγινε αρχηγός της ο κ. Μητσοτάκης, δεν επιβεβαιώθηκε.

«Πόνταραν τα λεφτά τους στην αποτυχία της κυβέρνησης και έχασαν. Το ίδιο θεωρώ ότι θα γίνει και με τη συμφωνία των Πρεσπών» είπε η Ρ. Σβίγκου.

Σε ό, τι αφορά τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη βάση του κοινού ανακοινωθέντος, πάντοτε βέβαια κρατώντας τη δυναμική και τον διάλογο που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές».

Πρόσθεσε ότι «η δήλωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας» και χαρακτήρισε θετική την πρώτη αντίδραση του αρχιεπισκόπου σ’ αυτή την ανακοίνωση.

Εξάλλου, μιλώντας για το ΚΙΝΑΛ, η κ. Σβίγκου σημείωσε, ότι «οφείλει ως μια δύναμη που εντάσσει τον εαυτό της στη Σοσιαλδημοκρατία, να παρακολουθήσει τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες».

Παρατήρησε δε, ότι «υπάρχει ένας ιδιαίτερος εκνευρισμός» από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά, που «επιτίθεται με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς στον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλώντας τον βαρίδι της Αριστεράς» και εκτίμησε πως «αν η ίδια συνεχίσει να ακολουθεί αυτόν το δρόμο, τον οποίο τον έχω χαρακτηρίσει αυτοκαταστροφικό, η ίδια κάνει κακό στον εαυτό της και στο ΚΙΝΑΛ, δεν κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ, αντί να δει απολογιστικά την πορεία των προηγούμενων χρόνων που βρισκόταν στην κυβέρνηση και στήριξε μια σειρά ακραίων μέτρων φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, έχει επιλέξει μια μετωπική αντιπαράθεση με τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, η κ. Σβίγκου σημείωσε ότι «δικός μας σκοπός δεν είναι να έχουμε μια τεταμένη σχέση με το ΚΙΝΑΛ» υποστήριξε τους ανοικτούς διαύλους, αλλά, όπως είπε, το ερώτημα αυτό «πρώτα πρέπει να τίθεται στην κ. Γεννηματά για το τι θα κάνει και αν θεωρεί η ίδια και το κόμμα στο οποίο ηγείται ότι αυτή τη στιγμή είναι κρίσιμη η συνεργασία της Σοσιαλδημοκρατίας με την Αριστερά». «Η ίδια μέχρι στιγμής απαντά αρνητικά» συμπλήρωσε.

Τέλος εκτίμησε, ότι η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα αναγκαστεί να αλλάξει από τις συνθήκες «από την ίδια την επιθυμία του απλού κόσμου που δεν είναι απαραίτητα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εντάσσει τον εαυτό του στον ευρύτερο Κεντροαριστερό χώρο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter