Σε 10 μέρες ο διαγωνισμός για τα ΕΛΠΕ

Σε 10 μέρες ο διαγωνισμός για τα ΕΛΠΕ

Σε δέκα μέρες θα εκκινήσουν οι διαδικασίες για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των ΕΛΠΕ σε ξένο επενδυτή προανήγγειλε την Μ. Πέμπτη με συνέντευξή του στο ιδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Ρ. Λαμπίρης.

 Η συνέντευξη του κ. Λαμπίρη είχε σαν βασικό θέμα συζήτησης τα ΕΛΠΕ, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης για την από κοινού πώληση ποσοστού τουλάχιστον 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΠΕ, μέσω μιας ανοιχτής διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο κ. Λαμπίρης ανέφερε ότι η επικείμενη πώληση πλειοψηφικού ποσοστού των ΕΛΠΕ ήδη προσελκύει το ενδιαφέρον επενδυτών υψηλής ποιότητας, σημειώνοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα εκκινήσει τον διεθνή ανοικτό διαγωνισμό σε περίπου 10 ημέρες, με στόχο «να έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή μέχρι το τέλος του έτους κάτι που υποδηλώνει μια σφιχτή διαδικασία με την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή πριν το τέλος του καλοκαιριού». Αναφορικά με το τίμημα, ο κ. Λαμπίρης υπογράμμισε ότι «αναμένουμε από τα ενδιαφερόμενα μέρη να εκτιμήσουν μια σειρά παραμέτρων, όπως η πολύ ισχυρή απόδοση των ΕΛΠΕ, η βελτίωση της οικονομίας της Ελλάδας, καθώς και το γεγονός ότι παρέχουμε πλειοψηφικό μερίδιο στον έλεγχο της διαχείρισης».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ επισήμανε ότι «η ώρα για την Ελλάδα είναι τώρα», σημειώνοντας ότι «καθώς οι οικονομικές συνθήκες συνεχίζουν να βελτιώνονται, το ενδιαφέρον για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα ενταθεί».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter