Σε 30 μέρες το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος περνά στο Δημόσιο

Μόλις τριάντα ημέρες απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος στο ελληνικό Δημόσιο, ενέργεια που θα επισφραγιστεί με την υπογραφή της σύμβασης δωρεάς και θα γιορταστεί με μεγάλη εκδήλωση.

Η τελετή παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου, 6 το απόγευμα. Η κεντρική εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και θα είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό με σειρά προτεραιότητας (θα γίνονται προεγγραφές από τις αρχές Φεβρουαρίου μέσω ηλεκτρονικής σελίδας). Θα περιλαμβάνει το τελετουργικό της υπογραφής της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Νιάρχος και του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η κεντρική εκδήλωση θα πλαισιώνεται από δρώμενα σε όλους τους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής, 69ης συνεδρίασης της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής του ελληνικού Δημοσίου με το Ίδρυμα Νιάρχος για το Κέντρο Πολιτισμού. Επρόκειτο για την προτελευταία συνεδρίαση της επιτροπής με την παρούσα σύνθεσή της, ενώ η τελευταία, 70η συνεδρίαση, θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου, λίγη ώρα πριν από την επίσημη τελετή.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, πρότεινε πάντως να συνεχιστούν οι συνεδριάσεις της επιτροπής και μετά την τελετή παράδοσης «γιατί έχει δουλέψει πολύ καλά, αλλά αυτό το αφήνουμε στους καινούριους ιδιοκτήτες».

Της υπογραφής της σύμβασης θα πρέπει να προηγηθούν δύο ενέργειες. Η πρώτη αφορά στην πιστοποίηση της ολοκλήρωσης του έργου από το ελληνικό Δημόσιο, που με βάση το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα θα γίνει μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Ήδη, η επιτροπή πιστοποίησης ολοκλήρωσε τις επισκέψεις της στο Κέντρο Πολιτισμού και ως το τέλος αυτής της εβδομάδας θα στείλει την εισήγησή της στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ακολουθήσει η έγκρισή της από τον αρμόδιο υπουργό.

Η δεύτερη ενέργεια αφορά στην ολοκλήρωση των συμβάσεων παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών μεταξύ της «Κέντρο Πολιτισμού ΑΕ» και των δύο οργανισμών που θα εγκατασταθούν εκεί, της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Οι σχετικές συμβάσεις αναμένεται να υπογραφούν μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου και η υπογραφή τους θα αποτελέσει προϋπόθεση για την τελική σύμβαση δωρεάς.

Στις 28 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες μετά τη δωρεά της μετοχής στο ελληνικό Δημόσιο, το Διοικητικό Συμβούλιο της ανώνυμης εταιρείας «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» θα συγκαλέσει γενική συνέλευση, προκειμένου να ελέγξει το νέο ΔΣ. Για τη στελέχωση του οργανισμού η εταιρεία είναι στην τελική φάση αξιολόγησης για την πρόσληψη έντεκα ατόμων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.