Σε αδιέξοδο η ΝΔ για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία – Τα αναπάντητα ερωτήματα και οι «λαγοί» δημοσιογράφοι

Σε αδιέξοδο η ΝΔ για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία – Τα αναπάντητα ερωτήματα και οι «λαγοί» δημοσιογράφοι

Αναπάντητη έμεινε η ερώτηση για την στάση της ΝΔ κατά την έκφραση γνώμης για την ανάκληση της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, γεγονός που πολλοί συνδέουν με την καταψήφιση του εμπάργκο όπλων στο Ευρωκοινοβούλιο από τους ευρωβουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να χρησιμοποιηθούν οι δημοσιογράφοι ως «λαγοί» επιδίωξε υψηλόβαθμη πηγή του Μοσχάτου.

Την ώρα της -κεκλεισμένων των θυρών- συνεδρίασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών, πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ πήγε στα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών προκειμένου να ενημερώσει για τα ζητήματα και τα ερωτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι του κόμματος στη συνεδρίαση.

Αρχικά, μετέφερε στους δημοσιογράφους πως η ΝΔ αιτήθηκε εκ νέου την προσέλευση των πρωταγωνιστών της πώλησης βλημάτων στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας (σ.σ. Παπαδόπουλος, Σφακιανάκης, Ρουμπάτης, Παπαδάκης) στην Επιτροπή για να καταθέσουν.

«Τι είναι ακριβώς ο κ. Παπαδόπουλος;» ήταν το πρώτο ερώτημα για το ρόλο του -κατά τη ΝΔ- μεσάζοντα της συμφωνίας. Το επόμενο ερώτημα ήταν το πού θα οδηγούνταν τα 200.000 βλήματα που περίσσευαν από τη συμφωνία, με δεδομένο –σύμφωνα πάντα με την πηγή- η Σαουδική Αραβία ενδιαφερόταν για 100.000 βλήματα και όχι για 300.000 που προσπάθησε να πουλήσει η ελληνική πλευρά.

«Ποιος είναι ο Τάσος Μπούρας, ο οποίος εμφανιζόταν στο ΥΕΘΑ;» ήταν το τρίτο ερώτημα, με τους δημοσιογράφους να ζητούν διευκρινίσεις για το ποιος είναι ο εν λόγω κύριος αλλά και για το ποιος ήταν ο ρόλος του στην υπόθεση. Η πηγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έδωσε καμία απάντηση, πετώντας ουσιαστικά ένα όνομα στον «αέρα» χωρίς κανένα στοιχείο. Το γεγονός αυτό μεταφράστηκε ως προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν οι δημοσιογράφοι ως «λαγοί».

«Γιατί υπήρχε επιμονή από την ελληνική πλευρά για μεταφορά των βλημάτων από τον κ. Παπαδόπουλο;» ήταν το τέταρτο ερώτημα, ενώ η τελευταία ερώτηση που έθεσε η πηγή της ΝΔ ήταν αν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει στραφεί εναντίον της Σαουδικής Αραβίας για την καταγγελία της συμφωνίας, με βάση τις σχετικές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.

Όταν η πηγή πρώτης γραμμής της ΝΔ ρωτήθηκε για το ποια στάση θα τηρήσει το κόμμα κατά την έκφραση γνώμης της πρότασης Φίλη – Παφίλη για την αναστολή της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία, δεν έδωσε απάντηση παρά τις επίμονες ερωτήσεις. Ισχυρίστηκε πως εφόσον δεν υπάρχει συμφωνία, δεν τίθεται καν θέμα. Βέβαια, όταν επισημάνθηκε από τους δημοσιογράφους πως ενώ κατά την άποψη της ΝΔ δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά παράλληλα τίθενται ερωτήματα από την αξιωματική αντιπολίτευση γι’ αυτήν, πάλι απάντηση δεν δόθηκε. Επί της ουσίας, η αδιευκρίνιστη στάση της ΝΔ καταδεικνύει το αδιέξοδο που έχει βρεθεί το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς υπάρχει το προηγούμενο της καταψήφισης στο Ευρωκοινοβούλιο για το εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία και αποτελεί εμπόδιο που δεν μπορεί να προσπεραστεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter