Σε απόγνωση ο Μητσοτάκης με την κάμψη των εμβολιασμών ζήτησε βοήθεια από τον Ιερώνυμο

Σε απόγνωση ο Μητσοτάκης με την κάμψη των εμβολιασμών ζήτησε βοήθεια από τον Ιερώνυμο

Ακόμη και τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου προκειμένου να προωθηθούν οι εμβολιασμοί μεταξύ των πιστών, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνάντηση που είχε μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός βρισκόμενος σε απόγνωση ουσιαστικά παραδέχεται την κάμψη του ρυθμού των εμβολιασμών μετά τις ετερόκλιτες ανακοινώσεις των κυβερνητικών στελεχών των τελευταίων μηνών ενώ η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να πιαστεί το ποσοστό ανοσίας στον πληθυσμό. Κάτι βέβαια που θα έχει δραματικές επιπτώσεις στον τουρισμό και στην ελληνική οικονομία με κίνδυνο το φθινόπωρο να αναγκαστεί να πάρει νέα περιοριστικά μέτρα.

Ο κ. Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά απέδωσε τον μεγάλο αριθμό των θανάτων στους «ανεμβολίαστους που ενώ έχουν την δυνατότητα δεν αποφασίζουν να προστατευτούν».

Ζήτησε λοιπόν από τους Ιερείς στο κήρυγμα να παροτρύνουν το ποίμνιο να εμβολιαστεί. Το αίτημά του πάντως έγινε ασμένως δεκτό από τον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος σημείωσε ότι στον εμβολιασμό η πίστη με την επιστήμη δεν είναι αντίθετες και γι αυτό «θα τον κάνουμε όσες φορές χρειαστεί».

Παράλληλα ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόθεση της Προέδρου της Δημοκρατίας να απευθύνει με την ιδιότητα αρχηγού κράτους πρόσκληση στον Πάπα Φραγκίσκο, για επίσκεψη στην Ελλάδα.

Τέλος στην διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η σύσταση ολιγομελούς μεικτής επιτροπής για την εξέταση όλων των ζητημάτων Πολιτείας και Εκκλησίας.

Κατά την έναρξη της συνάντησης υπήρξε ο διάλογος:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ελπίζουμε οι υψηλές θερμοκρασίες, αν μη τι άλλο, να βοηθήσουν στον περαιτέρω περιορισμό του κορονοϊού και της εξάπλωσής του. Όπως ξέρετε είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε περιορίσει σημαντικά τα κρούσματα, έχουμε επιταχύνει πολύ τους εμβολιασμούς.

Όμως, όπως έχουμε συζητήσει αρκετές φορές, είναι πάρα πολύ σημαντικό να πείσουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι απέναντι στα εμβόλια, να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Αυτό αφορά ειδικά τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι και κινδυνεύουν περισσότερο σε περίπτωση που αρρωστήσουν.

Είναι πραγματικά πάρα πολύ στενάχωρο όταν βλέπουμε, και σήμερα ακόμα, να έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, εισαγωγές στις εντατικές, συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους και σχεδόν όλοι να είναι ανεμβολίαστοι, ενώ είχαν τη δυνατότητα να προστατευτούν μέσα από το εμβόλιο.

Γι’ αυτό και θέλω να ζητήσω ακόμα μία φορά την παρότρυνσή σας, και ενδεχομένως μέσω των κηρυγμάτων των ιερέων στο ποίμνιο, ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα. Να τους πείσουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία, δική τους και των οικογενειών τους. Το έχετε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και θέλω να σας ευχαριστήσω. Θα σας ζητήσω να το κάνετε μία φορά ακόμα.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ναι. Είναι πεποίθησή μας πλέον ότι στο πρόβλημα αυτό το μεγάλο, που όλοι αντιμετωπίζουμε και αγωνιούμε, είναι απαραίτητη η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία, με εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Όλα αυτά που ακούγονται είναι ανορθόδοξα. Δεν μπορεί η επιστήμη με τη θρησκεία, με την πίστη μας, στο προκείμενο θέμα να είναι αντίθετη.

Έτσι λοιπόν είναι βασική μας αρχή και το κάναμε και θα το κάνουμε συνέχεια, να γίνει πεποίθηση όλων των ανθρώπων. Έτσι μόνο μπορεί να δημιουργηθεί το τείχος που θα μας προφυλάξει από ό,τι πιθανόν καινούργιο προβάλει πάλι. Επομένως δεν έχουμε καμία αντίρρηση, θα το κάνουμε και πάλι και όσες φορές χρειαστεί.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ, γιατί εξάλλου ο εμβολιασμός είναι πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον πλησίον.

Διαβάστε επίσης

«Καμπανάκι» από τον Εξαδάκτυλο για την μετάλλαξη Δέλτα: Ο ένας μολύνει εννιά και οι εννιά, 81

Βασιλακόπουλος: Nέο lockdown από φθινόπωρο εάν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμένοι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter