Σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ καλεί ο Περισσός

Σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ καλεί ο Περισσός

Τις μέρες αυτές, που τα νοικοκυριά απειλούνται από την ενεργειακή φτώχεια και συνθλίβονται από την εκτίναξη των τιμών, τα στελέχη του Περισσού σχολιάζουν ότι οι «εμπρηστές» δεν μπορούν να μετατραπούν σε «πυροσβέστες»… Έτσι, αναδεικνύουν σχηματικά ότι όσοι με τη στρατηγική τους (ΕΕ, μηχανισμοί της, αστικές κυβερνήσεις) δημιουργούν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν, καθώς ευνοούν τους ομίλους της ενέργειας και τα δυσθεώρητα κέρδη τους.

Άλλωστε, κατά το ΚKΕ, πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα –από τη φτώχεια, την ακρίβεια και τον πόλεμο μέχρι την καταστολή και τις υποκλοπές– ο ένοχος και οι αιτίες είναι οι ίδιες και έχουν ονοματεπώνυμο: είναι η πολιτική που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργώνουν όλη την Ελλάδα έχοντας ανά χείρας το κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής προς την εργατική τάξη, τη νεολαία, τον λαό, με σύνθημα «Καμία αναμονή! Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής».

Για το ΚΚΕ τον δρόμο για διέξοδο προς όφελος του λαού τον ανοίγει ο πολλαπλασιασμός των εστιών αντίστασης, η ενίσχυση της συμμετοχής των εργαζομένων στα συνδικάτα και σε άλλους μαζικούς φορείς, το δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας εργατών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, η συγκρότηση ενός μεγάλου, ρωμαλέου λαϊκού κινήματος.

Μάλιστα καταγράφει ως αισιόδοξα μηνύματα τις πρόσφατες κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς και κλάδους: στην Cosco, την efood, τη ΛΑΡΚΟ, στους οικοδόμους, στα ναυπηγεία, τα Λιπάσματα Καβάλας κι αλλού, που «έδειξαν τι μπορούν να καταφέρουν οι εργαζόμενοι αν γυρίσουν την πλάτη στις λογικές της αναμονής “κυβερνητικών σωτήρων”, αν πιστέψουν στη δύναμή τους και στηριχτούν στον δικό τους αγώνα».

Ο Περισσός καλεί τον λαό να μην παγιδευτεί στα «κάλπικα διλήμματα» και στις δευτερεύουσες αντιπαραθέσεις «μεταξύ των πολιτικών κομμάτων του κατεστημένου » ούτε «στην “ακινησία” της αναμονής των βουλευτικών εκλογών». Έτσι, επαναφέρει το σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» ενώ προβάλλει και το «Ο σοσιαλισμός είναι η απάντηση στον 21ο αιώνα».

Το ΚΚΕ, μπροστά και στις δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις, καλεί τον κόσμο να μην εμπιστευτεί τις αστικές κυβερνήσεις σε όποια σύνθεσή τους, καθώς αυτές υλοποιούν αντιλαϊκές πολιτικές, με κοινή στρατηγική τις δεσμεύσεις τους απέναντι στο κεφάλαιο, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Ο Περισσός επιμένει ότι στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης δεν μπορεί να υπάρξει «δίκαιη», «προοδευτική», «δημοκρατική» διαχείριση. «Γι’ αυτό το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δείξει ανοχή σε μια κυβέρνηση διαχείρισης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, όποιο όνομα κι αν χρησιμοποιήσει» αναφέρει το κάλεσμά του.

Διαβάστε επίσης

Ο «Οδηγητής» βάζει στη θέση του τον Τσιάρτα μετά τη χοντράδα για… την απαγόρευση του ΚΚΕ

«Νέα βάρη για τον λαό» βλέπει το ΚΚΕ στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2023

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter