Σε ακροδεξιό κλοιό ο Μητσοτάκης

Σε ακροδεξιό κλοιό ο Μητσοτάκης

Η σαμαροποίηση και η αδωνοποίηση της ΝΔ προκαλούν τριγμούς στη «δεξιά πολυκατοικία».

Εν αρχή ην η είδηση: ο Αντώνης Σαμαράς και τα στελέχη του γραφείου του δουλεύουν ακατάπαυστα για να προωθήσουν στις επόμενες εκλογές τους δικούς τους βουλευτές και πολιτευτές. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η σπουδή του Καλαματιανού βουλευτή να προωθήσει τα «δικά του παιδιά» συζητήθηκε τις προάλλες σε κλειστή σύσκεψη που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με τους στενούς συνεργάτες του. Απαντες φέρονται να συμφώνησαν ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτή η επιχείρηση σαμαροποίησης του κόμματος, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν πιστεύει στον Μητσοτάκη

Τα μηνύματα που φτάνουν στην Πειραιώς με καταιγιστικούς ρυθμούς δείχνουν ότι με σχέδιο και μεθοδικότητα ο τέως πρωθυπουργός προσπαθεί και θα προσπαθήσει μέχρι το βράδυ των εθνικών εκλογών να εκλέξει όσο το δυνατόν πιο πολλούς βουλευτές. Κι αυτό –όπως τουλάχιστον το μεταφράζουν κάποιοι στη ΝΔ– το κάνει γιατί θέλει στο ενδεχόμενο ενός κακού αποτελέσματος για τον Κυρ. Μητσοτάκη –που είναι πολύ πιθανό– να τον αποκαθηλώσει με τους βουλευτές που θα ελέγχει. Στο ερώτημα αν αυτό σημαίνει ότι επιθυμεί ο ίδιος να επιστρέψει στην ηγεσία της ΝΔ οι ερμηνείες που προέρχονται από το επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη είναι αντικρουόμενες. Κάποιοι είναι πεπεισμένοι ότι ο Σαμαράς επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στα παλιά του λημέρια, ενώ υπάρχουν κι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο τέως πρωθυπουργός δουλεύει για να κάνει αρχηγό της ΝΔ τον Αδωνη Γεωργιάδη. «Ο Σαμαράς ποτέ δεν πίστεψε, παρότι για τους δικούς του λόγους τον στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές του 2015, ότι ο Μητσοτάκης μπορεί να οδηγήσει τη ΝΔ σε νίκη στις εκλογές» εξηγεί στο Documento ανώτατο στέλεχος του κόμματος. «Ο τέως πρωθυπουργός θεωρεί τον Κυριάκο πρόεδρο περιορισμένων δυνατοτήτων και ικανοτήτων» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η ομάδα Σαμαρά

Η βαθιά ιδεολογική κρίση που επί πολλούς μήνες σοβούσε στη ΝΔ έχει οδηγήσει το κόμμα στα πρόθυρα διάσπασης. Ο Σαμαράς θέλει το κόμμα ούλτρα δεξιό, χωρίς αστερίσκους. Ειδικά μετά το μακεδονικό ο τέως πρωθυπουργός έχει ξεσαλώσει πολιτικά. Θεωρεί, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, ότι τώρα είναι η ευκαιρία να γίνει η ΝΔ σκληρό δεξιό κόμμα. Μάλιστα ο μέγας «μακεδονομάχος» λέει σε συνομιλητές του ότι ένα τέτοιο κόμμα μπορεί να «τελειώσει την ηγεμονία της Αριστεράς». O,τι ακριβώς δηλαδή υποστηρίζουν στον δημόσιο λόγο τους τα δύο πολιτικά του τέκνα και εξέχουσες μορφές της ακροδεξιάς πτέρυγας στη ΝΔ, οι Μάκης Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης. Στο ίδιο κλίμα βρίσκονται η «σκιά» του Σαμαρά, ο βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης, και η υποψήφια στην Ευρωβουλή Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Στο πολιτικό κλαμπ Σαμαρά μπορεί κανείς να συναντήσει ή να «διακρίνει» τους: Χαράλαμπο Αθανασίου, Κωνσταντίνο Βλάση, Σοφία Βούλτεψη, Γεώργιο Γεωργαντά, Αθανάσιο Δαβάκη, Αναστάσιο Δημοσχάκη, Θανάση Καββαδά, Κώστα Καραγκούνη, Αννα Καραμανλή, Θόδωρο Καράογλου, Γιώργο Καρασμάνη, Γιώργο Κασαπίδη, Ανδρέα Κατσανιώτη, Σίμο Κεδίκογλου, Χρήστο Κέλλα, Νίκη Κεραμέως, Βασίλη Κικίλια, Εμμανουήλ Κόνσολα, Κώστα Κουκοδήμο, Δημήτρη Κυριαζίδη, Γεωργία Μαρτίνου, Νότη Μηταράκη, Χρήστο Μπουκώρο, Βασίλη Οικονόμου, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Κώστα Σκρέκα, Γιώργο Στύλιο, Κώστα Τζαβάρα, Γιάννη Τραγάκη, Θόδωρο Φορτσάκη και τους ευρωβουλευτές Ελίζα Βόζεμπεργκ, Θοδωρή Ζαγοράκη και Γιώργο Κύρτσο. Τέλος, ξεχωριστό ρόλο στο περιβάλλον Σαμαρά έχει ο σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Δεξιά και ακροδεξιά μαγειρέματα

Τις τελευταίες ημέρες στα πολιτικοδημοσιογραφικά γραφεία ακούγεται εντόνως ότι ο Τάκης Μπαλτάκος παίζει ή είναι πρόθυμος να παίξει τον ρόλο του προξενητή για να τα ξαναβρούν Αντ. Σαμαράς και Πάνος Καμμένος. Και μπορεί για κάποιους όλο αυτό να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο πληροφορίες που προέρχονται από ηγετικά στελέχη της ΝΔ αναφέρουν ότι ο γνωστός ακροδεξιός και πρώην στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά έχει αναλάβει να ρίξει γέφυρες μεταξύ του τέως πρωθυπουργού και του Π. Καμμένου. Το ερώτημα που ευλόγως μπαίνει σε αυτήν τη… δεξιά εξίσωση είναι αν ο Μπαλτάκος έχει τη συναίνεση του προέδρου των ΑΝΕΛ ή λειτουργεί αυτοβούλως, το οποίο σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι και το πλέον πιθανό. Να σημειωθεί πάντως ότι από το περιβάλλον του Π. Καμμένου διαψεύδουν με κατηγορηματικό τρόπο τις σχετικές φήμες. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ που έχουν άριστη γνώση για το τι συμβαίνει στη «δεξιά πολυκατοικία», ο Τ. Μπαλτάκος εδώ και λίγους μήνες είναι ξανά συνομιλητής του Αντ. Σαμαρά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαλτάκος ήταν γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά μέχρι τον Απρίλιο του 2014, όταν και απομακρύνθηκε λόγω των συνομιλιών που είχε με ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και δη με το πρωτοπαλίκαρο του τον νεοναζί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter