Σε άλλη «γραμμή» ο Συρίγος για τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας (video)

Σε άλλη «γραμμή» ο Συρίγος για τις κυρώσεις της ΕΕ κατά  της Τουρκίας (video)

Διαφορετική άποψη από αυτήν που εξέφρασε στην Ολομέλεια ο υπουργός Εξωτερικών για το ζήτημα των κυρώσεων της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος.

Ο αν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αποκάλεσε εμμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ανάγκη επιβολής από την ΕΕ κυρώσεων στην Τουρκία, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν θα ιδρώσει το αυτί των γειτόνων.

«Η εμμονή ως προς τις κυρώσεις δεν είναι κάτι που θα αλλάξει την εικόνα της Τουρκίας έναντι της ΕΕ. Και δεύτερον, η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν θα ιδρώσει το αυτί της Τουρκίας, όπως δεν ίδρωσε δυστυχώς ως τώρα από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί» είπε ο Άγγελος Συρίγος απαξιώνοντας πλήρως ένα σημαντικό διπλωματικό «χαρτί» της χώρας για το οποίο ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη στη Βουλή λίγη ώρα νωρίτερα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας στην κριτική του τομεάρχη Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού, υποστήριξε πως «η κυβέρνηση δεν είναι εναντίον στην επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία» και πως η ελληνική πλευρά δεν έθεσε στα αρμόδια όργανα της ΕΕ το συγκεκριμένο ζήτημα για λόγους τακτικής και όχι αρχής.

Προφανώς και η επίσημη θέση της κυβέρνησης δεν εκφράζεται από έναν βουλευτή αλλά από τον αρμόδιο υπουργό. Ωστόσο, οι αντικρουόμενες απόψεις εντός της κυβερνητικής πλειοψηφίας αποτελούν απτό δείγμα του τρόπου διαχείρισης ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος, όπως οι διπλωματικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την ανάσχεση του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Δείτε το βίντεο: 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter