Σε αναμμένα κάρβουνα οι βουλευτές Βορείου Ελλάδος της ΝΔ για το Σκοπιανό

Σε αναμμένα κάρβουνα οι βουλευτές Βορείου Ελλάδος της ΝΔ για το Σκοπιανό

Επί ποδός είναι οι βουλευτές της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι διαφαίνεται ότι προβληματίζονται και αντιδρούν σθεναρά στο ενδεχόμενο να υπερψηφίσει η ΝΔ τυχόν συμφωνία με σύνθετη ονομασία.

Στη σύσκεψη που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχουν το πρωί της Πέμπτης οι εν λόγω βουλευτές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένεται ότι θα του μεταφέρουν ως «παλμό» της Βορείου Ελλάδας την ανάγκη η ΝΔ να λάβει το κόμμα ξεκάθαρα θέση κατά της όποιας σύνθετης ονομασίας. Ο προβληματισμός και η ανησυχία των βορειοελλαδιτών βουλευτών τέθηκαν και σήμερα στην Πειραιώς, στη μίνι σύσκεψη που, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος εν τέλει και τους προέτρεψε στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος , καθώς φέρεται να εκτίμησε ότι «δεν πρέπει να μπαίνουμε στη διαδικασία να λέμε τη θέση μας», όταν δεν είναι γνωστή η θέση της κυβέρνησης.

Στην σύσκεψη, υπό τον κ. Μητσοτάκη, αναμένεται ότι θα κριθεί και η συμμετοχή ή όχι των βορειοελλαδιτών βουλευτών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, με δεδομένη την επιθυμία πολλών εξ΄ αυτών να παρευρεθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόθεσή τους να παραστούν στο συλλαλητήριο έχουν εκδηλώσει ήδη οι βουλευτές της Α΄ και της Β΄ Θεσσαλονίκης και αρκετοί ακόμη από νομούς της Βορείου Ελλάδος.

Παρότι λέγεται ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη δεχθεί εισηγήσεις για συντεταγμένη απόφαση του κόμματος να μην παραστούν οι βουλευτές του στα συλλαλητήρια, φαίνεται ότι ο ίδιος θα επιμείνει στη γραμμή που, υπό την πίεση και της βάσης της ΝΔ, έχει υιοθετήσει. Διαφαίνεται ότι θα αφήσει τους βουλευτές του να αποφασίσουν αυτοβούλως, με την υπόμνηση που έχει ξαναχρησιμοποιήσει για να δείξει την αντίθεσή το , ότι δηλαδή, «εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια». Εξάλλου, δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε την καρατόμηση της εκλεκτής του, Προέδρου της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης, Β. Ευταξά στην οποία χρεώθηκε ότι το προηγούμενο διάστημα επιχείρησε να αποτρέψει τη συμμετοχή στελεχών του κόμματος στο συλλαλητήριο, επικαλούμενη μάλιστα γραμμή της Πειραιώς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter