Σε αναστολή καθηκόντων με υπουργική απόφαση επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη

Σε αναστολή καθηκόντων με υπουργική απόφαση επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη

Σε αναστολή από τα διδακτικά, ερευνητικά και διοικητικά του καθήκοντα έως ότου υπάρξει σχετική απόφαση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο μελών ΔΕΠ, τέθηκε από την περασμένη εβδομάδα, μόνιμος επίκουρος καθηγητής τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Η απόφαση ελήφθη από την Υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως και ήδη έχει κοινοποιηθεί στις Πρυτανικές αρχές στη Μυτιλήνη δια τα περαιτέρω.

Ο εν λόγω καθηγητής με σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου είχε παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο μελών ΔΕΠ στην Αθήνα όπως είχε αποκαλύψει η ιστοσελίδα «stonisi.gr» κατ’ αποκλειστικότητα από τις 10 του περασμένου Δεκεμβρίου. Κι αυτό μετά από σοβαρές καταγγελίες που είχαν υπάρξει εναντίον του, σχετικές με την εξωθεσμική διαχείριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που «έτρεχε». Σε αυτά με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα συνέπραττε συχνά με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη από το χώρο της εκπαίδευσης στο βόρειο Αιγαίο.

Ο πανεπιστημιακός έχει τοποθετηθεί λόγω της ιδιότητας του και Πρόεδρος σε οργανισμό του Υπουργείου Πολιτισμού στη Μυτιλήνη. Αλλά και Πρόεδρος Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου οργανισμού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μυτιλήνη. Ας σημειωθεί ότι όπως η ιστοσελίδα «stonisi.gr»είχε αποκαλύψει επίσης, σε προγράμματα του εν λόγω καθηγητή παρείχε τις υπηρεσίες της επ’ αμοιβή η… «προϊσταμένη» του Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης! Και από τις δυο αυτές θέσεις δεδομένου του όχι έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων όπως είναι προφανές πρέπει να απομακρυνθεί είτε παραιτούμενος είτε με πρωτοβουλία των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Παιδείας.

Ο παραπάνω Πανεπιστημιακός αλλά και η Διοίκηση του πολιτιστικού οργανισμού στον οποίο προεδρεύει, αναγνωρίζοντας εαυτόν στο άρθρο στο οποίο δεν κατονομάζονταν όπως και σήμερα, απέστειλαν εξώδικα. Ενώ ασκήθηκαν και αγωγές που έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν το ερχόμενο φθινόπωρο με τις οποίες ζητούνται χρηματικές αποζημιώσεις επειδή όπως υποστηρίζεται με το άρθρο της 10ης Δεκεμβρίου – που αναφερόταν στην παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο μελών ΔΕΠ – εθίγη η τιμή και η υπόληψη τόσο του ακαδημαϊκού όσο και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και των…. εργαζομένων στον πολιτιστικό οργανισμό!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter