Σε αναζήτηση υποψηφιοτήτων το Μαξίμου για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε αναζήτηση υποψηφιοτήτων το Μαξίμου για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε αναζήτηση των υποψηφιοτήτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκεται το κυβερνών κόμμα ενώ όλα δείχνουν ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για τις τελικές επιλογές.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νίκου Μπελαβίλα στον Πειραιά, η οποία ξάφνιασε λόγω του ότι ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ φέρονταν όλο το προηγούμενο διάστημα να είχε αρνηθεί την πρόταση του Πρωθυπουργού να είναι υποψήφιος στην Αθήνα, σειρά έχει πάρει η Θεσσαλονίκη (Περιφέρεια και Δήμος) και ο δήμος της Αθήνας.

Όπως έχει γράψει το Documento την περασμένη Κυριακή, ο πρωθυπουργός την προπερασμένη Πέμπτη έκανε μια διερευνητική επαφή με τον πρόεδρο της ΔΕΘ Τάσο Τζήκα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες λόγω συγκεκριμένου κολλήματος, παραμένει στο τραπέζι ως επικρατέστερη η υποψηφιότητα της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο ξενοδοχείο Les Lazaristes συναντήθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ μεταξύ των οποίων ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Παντελής Κουκουλεκίδης, ο πρώην υπουργός με το ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης ως επικεφαλής της Κίνησης Προοδευτικοί Πολίτες και άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη όπως οι Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, Άννα Μίχου, Κώστας Παπαδόπουλος. Στόχος της συνάντησης αυτής ήταν η εξεύρεση ενός κοινού υποψηφίου ο οποίος θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις την περιφέρεια από τον Απόστολο Τζιζικώστα.

Αύριο έρχονται στη Βουλή οι δύο τροπολογίες για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και της φορολογίας επιχειρήσεων ενώ θα συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του κυβερνώντος κόμματος. Τέλος το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Τέλος για τον Δήμο της Αθήνας οι πληροφορίες θέλουν να έχουν παραμείνει στο τραπέζι οι υποψηφιότητες της 37χρονης δημοτικής συμβούλου της Ανοιχτής Πόλης Ελθήνας Αγγελοπούλου και του 35χρονου υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νάσου Ηλιόπουλου.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter