Σε αναζήτηση θετικού αφηγήματος η κυβέρνηση

Σε αναζήτηση θετικού αφηγήματος η κυβέρνηση

Σε αγωνιώδη αναζήτηση θετικού αφηγήματος για να υπερκεράσει επικοινωνιακά τα αλλεπάλληλα λάθη, παραλείψεις και γκάφες, κυβερνητικές και προσωπικές του Κυριάκου Μητσοτάκη, βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Η μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια όρη έκανε στάχτη και αποκαΐδια την δήθεν αποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους, στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Η περίφημη φράση του καθηγητή της οικογένειας Μητσοτάκη, Κώστα Συνολάκη, ότι «θα εκκενώναμε το Μάτι σε 30 λεπτά», επαναλαμβάνεται σαν σύντομο ανέκδοτο μετά την καταστροφή από την πυρκαγιά 60.000 στρεμμάτων. Η εξέλιξη των εργασιών της Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά, προκαλεί γκρίνιες αν όχι γέλια ακόμη και μεταξύ των γαλάζιων βουλευτών που αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση βασίζεται πλέον στις φαιδρότητες ενός αναξιόπιστου μάρτυρα που δεν στοιχειοθετούν επ ουδενί ποινικό αδίκημα και δεν στέκονται σε κανένα δικαστήριο. Φυσικά αντιλαμβάνονται ότι το επιτελικό κράτος εκμεταλλεύεται τις φαιδρότητες του Καλογρίτσα για να πλήξει το νούμερο ένα εχθρό: το Documento.

«Η εμμονή» όμως, όπως την χαρακτηρίζουν, του πρωθυπουργού με ένα μέσο ενημέρωσης, αρχίζει και γίνεται μπούμερανγκ καθώς μάλιστα το εμπάργκο σπάνε οι ίδιοι οι βουλευτές του. Κάπως έτσι τα φιλοκυβερνητικά site τείνουν να γίνουν μονότονα προβάλλοντας συνεχώς «την άψογη διαδικασία του εμβολιασμού ως στοιχείο της νέας κανονικότητας που οικοδομεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης». Αποκρύπτοντας βέβαια τους νεκρούς, τον αριθμό των κρουσμάτων, τις άνευ λογικής απαγορεύσεις αυταρχικής νοοτροπίας του επιτελικού κράτους. Από τους βουλευτές της ΝΔ δεν περνά ασχολίαστη και «η προτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για βόλτες με ελικόπτερα» όπως και η πριγκηπική του αντίληψη στην άσκηση της πολιτικής που απορρίπτει τον δημοκρατικό έλεγχο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός αναζητά επικοινωνιακό event. Αφού εγκαινίασε τα 14 αεροδρόμια της Fraport σε μία εκδήλωση που αρνήθηκα να «τιμήσει» ο Αντώνης Σαμαράς τώρα ετοιμάζει την συμμετοχή του σε μία άλλη εκδήλωση -κατά σύμπτωση- επίσης γερμανικής ιδιωτικής εταιρείας. Την επόμενη Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν φυσικά δεν ανατραπεί το πρόγραμμα, θα συμμετάσχει στο event της Volkswagen Group στην Αστυπάλαια μαζί με τον CEO του Ομίλου Herbert Diess. Πρόκειται για την πολυ-διαφημισμένη «πράσινη επένδυση» της εταιρείας που διαφημίζεται ότι θα μετατρέψει την Αστυπάλαια «στο πρώτο πράσινο νησί της Μεσογείου» με κυκλοφορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων και με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές.

Το κυβερνητικό επιτελείο «χτίζει» το σχετικό αφήγημα θέλοντας να συνδέσει την επένδυση των Γερμανών με το Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», και δίνοντας τον χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Φυσικά ο πρωθυπουργός θα θελήσει να συνδέσει το event και με την προβολή του τουρισμού που για μία ακόμη φορά έχει ανοίξει χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter