Σε απελπιστική κατάσταση η Θεσσαλονίκη – Σκέψεις να να βάλουν κλίνες ΜΕΘ στο Βελλίδειο

Σε απελπιστική κατάσταση η Θεσσαλονίκη – Σκέψεις να να βάλουν κλίνες ΜΕΘ στο Βελλίδειο

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει να βρίσκεται εκτός ελέγχου με τα νοσοκομεία να είναι ασφυκτικά γεμάτα και την κυβέρνηση να αναζητά πλέον λύσεις ανάγκης.

Πέρα από τις σκηνές που έχουν αρχίσει να στήνονται στα προαύλια των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα δε με πληροφορίες, εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν κλίνες ΜΕΘ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

«Ελπίζουμε να μην φτάσουμε στα όρια του Μπέργκαμο» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των επιστημόνων του υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος. Όπως είπε, η ανάπτυξη επιπρόσθετων χώρων ΜΕΘ, ακόμα και σε χώρους όπως το Βελλίδειο είναι μια σωστή σκέψη αλλά προς το παρόν δεν χρειάζεται. «Σε μια κρίση πρέπει να είμαστε έτοιμοι» σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, ενώ υπογράμμισε πως το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν διαθέσιμοι αναπνευστήρες.

Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη εφημερεύει το Ιπποκράτειο και όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας την Τετάρτη, θα καλύψει επικουρικά και θα στηρίξει την εφημερία και το Διαβαλκανικό Κέντρο. Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης χθες ότι έως την Κυριακή θα αναπτυχθούν άλλες 50 κλίνες ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ υπάρχει σχέδιο για αεροδιακομιδή ασθενών στην Αθήνα ή σε άλλες υγειονομικές περιφέρειες.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη μάχη κατά του κορωνοϊού ετοιμάζεται να μπει και το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, που διαθέτει δικές του ΜΕΘ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter