Ζητιούν περισσότερη επαφή με το παιδί τους

Σε απεργία πείνας Ρούπα - Μαζιώτης για το επισκεπτήριο του παιδιού τους

Σε απεργία πείνας προχωρούν Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης, φυλακισμένοι ως μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα», διαμαρτυρόμενοι για το θέμα του επισκεπτηρίου του παιδιού τους, όπως επίσης και για άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες κράτησης τους.

Από σήμερα οι Ρούπα και Μαζιώτης θα πίνουν μόνο νερό, μέχρι να ικανοποιηθούν, όπως λένε, τα αιτήματά τους.

Σε κείμενο - μανιφέστο που φιλοξενείται στο Διαδίκτυο, αναφέρουν και τα εξής:

"Προκειμένου να επιτύχουμε έστω και στο ελάχιστο την κάλυψη των αναγκών του ίδιου κατ’ αρχήν του παιδιού μας για επικοινωνία μαζί μας λόγω της αδυναμίας να μας επισκέπτεται συχνά αιτούμαστε:

· Το επισκεπτήριο με το παιδί μας να διαρκεί τουλάχιστον τρείς (3) ώρες.

· Το επισκεπτήριο μεταξύ μας δυο (2) ώρες.

· Ανάλογες ρυθμίσεις να προβλέπονται και για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις ενώ θα πρέπει να επεκταθεί ο ελάχιστος χρόνος συναντήσεων γονέων με τα παιδιά τους.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας να μπορέσουμε να έχουμε τηλεφωνική επικοινωνία με το παιδί μας και με τους δικηγόρους μας.

Δηλώνουμε εξ’ αρχής πως δεν θα δεχθούμε ορό κατά την νοσηλεία μας στο νοσοκομείο, θα λαμβάνουμε μόνο νερό καθ’ όλη την διάρκεια της απεργίας και να μην σκεφθούν να μας υποβάλλουν σε υποχρεωτική σίτιση".

Πόλα Ρούπα – Νίκος Μαζιώτης,

μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.