Σε απόγνωση οι κάτοικοι στην Κύμη: «Επικρατεί χάος» – Εγκλωβισμένοι οδηγοί και στο Αλιβέρι

Σε απόγνωση οι κάτοικοι στην Κύμη: «Επικρατεί χάος» – Εγκλωβισμένοι οδηγοί και στο Αλιβέρι

Χωρίς σταματημό είναι τα σφυροκοπήματα που δέχεται η χώρα μας από την κακοκαιρία Daniel, με τα φαινόμενα να καθιστούν δραματική την κατάσταση κυρίως σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Φθιώτιδα, όπου το μεσημέρι εστάλη νέο μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους προκειμένου να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στο μεταξύ και η Εύβοια πλήττεται από την επέλαση της κακοκαιρίας, καθώς οι όγκοι νερού που έχουν πέσει σε πολλές περιοχές είναι τεράστιοι. Όπως αναφέρει το evima τα πιο μεγάλα προβλήματα έχουν εντοπιστεί στην Κύμη και σε χωριά της Βόρειας Εύβοιας, καθώς, όπως σημείωσαν κάτοικοι της περιοχής έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους. Αιτία οι δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε ποταμιά από την ορμή του νερού.

«Δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας, η Κύμη έχει μετατραπεί σε ένα ποτάμι. Οι δρόμοι είναι αδιάβατοι, επικρατεί ένα χάος από την ισχυρή κακοκαιρία», δήλωσε κάτοικος της Κύμης, η οποία έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι της.

Εγκλωβισμένοι οδηγοί στο Αλιβέρι – πλημμύρισαν δρόμοι

Τα ξημερώματα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό δύο αγνοουμένων από την υπηρεσία Χαλκίδας στην Εύβοια. Πρόκειται για έναν οδηγό ΙΧ και συνοδηγού κοριτσιού ΑμεΑ, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες πήγαν σε μια εκκλησία να προσκυνήσουν και χάθηκαν. Τελικά, οι αγνοούμενοι βρέθηκαν σε δύσβατο σημείο στο Ξεροβούνι με το όχημα τούς στον γκρεμό.


Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και στο Αλιβέρι, όπου και εκεί λόγω της έντασης του νερού οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον περιφερειακό με αποτέλεσμα να σταματήσει η κίνηση. Το νερό κάλυψε τον δρόμο ενώ κλήθηκε η Πυροσβεστική για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών. Στη συνέχεια, ο δρόμος δόθηκε πάλι στην κυκλοφορία, αφού συνεργεία της ΔΕΥΑΚΑ του δήμου Κύμης Αλιβερίου άνοιξαν τον δρόμο απομακρύνοντας τα νερά.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε το κέντρο του Αλιβερίου έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter