Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στα νησιά μας

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στα νησιά μας

Στα νησιά μας η κατάσταση είναι στο μη παρέκει.

Χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό δεν έχουν ούτε για τα χρειώδη αφού δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να εργάζονται. Παρά τις προ ημερών κυβερνητικές εξαγγελίες για ενίσχυση, μέχρι τώρα στους ανθρώπους αυτούς δόθηκε μόνο η δυνατότητα επέκτασης του επιδόματος ανεργίας για δύο μήνες. 

Αν για παράδειγμα έληγε τον Φεβρουάριο, έλαβε επέκταση για Μάρτιο και Απρίλιο. Ο Ιούνιος ήρθε και κανονικά θα είχαν αρχίσει ήδη να εργάζονται. Ωστόσο ο Doctor μαθαίνει πως τα τηλέφωνα στο υπουργείο Εργασίας (τέσσερα είναι όλα κι όλα) είναι κατεβασμένα και στα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΔ δεν έχουν καμία ενημέρωση και αρκούνται στο «ό,τι πήρατε, πήρατε»! 

Στα κεντρικά γραφεία πάντως του ΟΑΕΔ στην Αθήνα που σήκωσαν το τηλέφωνο έδωσαν την απάντηση ότι «ναι, έγινε η εξαγγελία (για ενίσχυση), αλλά εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτε σχετικό, δεν έχουμε λάβει καμία εγκύκλιο και απ’ όσο γνωρίζουμε δεν έχει καν νομοθετηθεί ακόμη κάτι που να αφορά τους εποχικά εργαζόμενους. Ούτε γνωρίζουμε πώς ακριβώς το έχουν σκεφτεί, με ποιον τρόπο και από πότε»!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter